Ekonomi

Araç fiyatları ne zaman düşer? 2. el araç fiyatları düşecek mi?

Koronavirüs salgını döneminde fiyatların zirve yaptığı 2. el araç fiyatları düşüş göstermesinin ardından yeniden yükselişe geçmeye başladı. Araç almak ya da elindeki aracı değerlendirmek isteyenler araç fiyatları ne zaman düşer? 2. el araç fiyatları düşecek mi? sorularına cevap aramaya başladı. İşte 2. el araç piyasasındaki son durum ve detaylar..

İkinci el araç piyasasında fiyatlar bir türlü sakinleşmiyor. Bir dönem tarihinin en yüksek seviyesine ulaşan ikinci el araç fiyatları sıfır araçların gelmesi ile birlikte düşüş gösterdi. Hatta öyle ki, satış yapamayan ikinci el araç sahipleri durumdan şikayet etmeye başlarken, araçlarını satamayanlar, fiyatlarını aracın değerinin altında satmaya başlamıştı.

Düzensiz fiyat artışı vatandaşları tedirgin ederken, satıcılar da bu durumdan olumsuz olarak etkileniyor. İkinci el araç fiyatları neredeyse sıfır araç fiyatlarına gelmiş durumda.

2.EL ARAÇ FİYATLARI DÜŞTÜ

Ortalama 1 yıl önce 35 bin TL’ye alınan araçlar şu anda 70 bin TL civarında 2 katı üzerine satılıyor. Bu durumdan alıcılar şikayetçiyken, satıcılar da yeni araç bulmakta zorlanmaya başladı. Vatandaşlar, özellikle galericilerin fiyatları yükseltmesinden şikayetçi olurken, sektördeki artışın sebebinin bu olduğu ifade ediliyor.

2.EL ARAÇ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

İkinci el araç fiyatları ile ilgili piyasadaki yorumlara göre fiyatlar, kurban bayramı öncesinde ortalama her araç başına 10 bin TL fark edebilir. Buna göre ikinci el araç fiyatları yükselebilir yorumları yapılıyor.