Gündem

Temmuz ayında yasaklar kalkacak mı? Tam açılmaya bekleyenlere kötü haber geldi!

Tüm Türkiye, önümüzdeki günlerde yapılacak ve yeni kararların alınacağı kabine toplantısını bekliyor. Tam kapanmadan 1 Haziran tarihinde çıkan vatandaşlar, kısıtlamaların ne zaman kalkacağını merak ederken, tam açılma bekleyenlere kötü haber geldi. Gazeteci Candaş Tolga Işık, kabine üyelerinden aldığı bilgiyi aktararak, tedbirlerin ancak Ağustos ayında kaldırılacağını ifade etti.

1 Haziran tarihinde başlayan kademeli normalleşme süreci kapsamında hala bazı kısıtlama ve yasak kararları devam ediyor. Kafe ve restoranlar belirli saatlerde hizmet vermeye başlarken, cumartesi sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştı. Yapılan açıklamada Haziran ayında kısıtlamaların ve alınan kararların devam edeceği duyurulmuştu.

GAZETECİ IŞIK AÇIKLADI

Aşılamanın tüm hızla devam etmesi ve vaka sayılarının gittikçe düşmesi, vatandaşların akıllarına “Temmuz ayında açılma olacak mı?” sorusunu getirdi. Ancak Gazeteci Işık tarafından gelen açıklama herkesi üzdü.

Özellikle Haziran ayına girilmesi ve havaların ısınması ile birlikte vatandaşlar, yasakların biraz daha esnetilmesini bekliyor. Herkes Temmuz ayında açılma beklerken, Gazeteci Işık, Twtter üzerinden çok önemli bir açıklamada bulundu. Işık, kabine üyeleri ile konuştuğunu belirterek, şunları söyledi:

Konuştuğum kabine üyelerindeki genel eğilim; haziran sonu yasakları önce gece 00.00’a uzatmak ve pazarı açmak ardından da ağustos ayında tamamen kaldırmak. Kararın son hali Bakanlar Kurulu’ndaki değerlendirmede netleşecek ama görünen o ki temmuzda da yasaklar -bir şekilde- devam.

Aşılamada belli bir noktaya geldikten sonra Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı özellikle sonbaharda kapalı mekanlara girmek isteyenlere birtakım kriterler (aşı ya da hastalık geçirmiş olmak gibi…) belirlemek üzere çalışıyor. Detaylara ulaşıp teyit edince yazacağım.