Eğitim

Son dakika telafi eğitimin detayları belli oldu!

Gelen bir son dakika haberine göre milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği telafi eğitimle ilgili çok önemli detaylar açıklandı. Öğrenciler il ayrımı yapılmadan kendilerine en yakın okulda telafi eğitimi alabilecek. İşte detaylar..

18 Haziran’da öğrencilere karneleri dağıtılacak. İsteyen öğrenciler, 2 Temmuz tarihine kadar okula gidebilecek. Öğretmenler ise bu süreç içerisinde okullarda olmaya devam edecek. Telafi eğitimi 5 Temmuz tarihinde başlayacak.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada telafi eğitimin 5 Temmuz tarihinde “Telafi Eğitiminde Ben de Varım Programı” ile başlayacağı duyuruldu. Çocuklar bilim ve sanat alanında yapılan etkinliklere katılırken, program, öğretmenleri gönüllülüğüne göre devam edecek.

ŞEHİR KISITLAMASI YAPILMAYACAK

Telafi eğitimi süresi kapsamında yer kısıtlaması yapılmayacak. Örnek vermek gerekirse, Ankara’da olan bir öğrenci isterse Bursa’da telafi eğitimlerine katılabilecek. Bunun için yapılması gereken tek şey, öğrencilerin kendilerine en yakın okula müracaat etmeleri olacak.

YAZ BOYUNCA OKULLAR AÇIK KALACAK

Telafi eğitimi süresi boyunca okullar yaz boyunca açık olacak. Sistem hem merkezi hem de Bakanlığın koordinesi ile birlikte devam edecek. Okullara da kendi okullarındaki tespitler doğrultusunda konu dağılımı durumunda telafi izni verilecek.