Ekonomi

Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? İşte konuşulan tarih!

Yaklaşık 2 senedir emeklilere hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı dönemlerinde geri ödemesiz 1000 TL’lik ikramiye veriliyor. Verilen 10000 TL’lik ikramiye bu yıl 1100 TL’ye çıkartıldı. Ramazan Bayramı ikramiyelerini alan emekliler, 1100 TL Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? sorusuna cevap aramaya başladı.

Emeklilere dini bayramlarda verilen ikramiyeler için geri sayım başladı. Ramazan Bayramı öncesinde ikramiyelerini alan emekliler şimdi de Kurban Bayramı ikramiyelerini beklemeye başladı. Yılda sadece 2 bayram döneminde verilen ikramiyeler ne zaman verilecek? İşte kulislerde konuşulan tarih..

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri Temmuz ayının 2. haftasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılması bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre ikramiyeler, vatandaşların emekli maaşlarını almış oldukları banka hesaplarına yatırılacak.

Temmuz ayının başında Kurban Bayramı 1100 TL emekli ikramiyesi tarihinin net bir şekilde açıklanması bekleniyor.

KİMLER İKRAMİYE ÖDEMESİNDEN YARARLANABİLECEK?

SGK’dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK’dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek. Vefat eden sigortalıların yakınları ödemelerini hisse oranında alacaklar.