Sağlık

Koronavirüsle ilgili şoke eden gerçek! En yaygın belirtileri değişti! Artık ateş yok..

Koronavirüs salgını hayatımıza girdiği günden itibaren salgına ilişkin en temel belirti ateş görülmesi olarak adlandırılıyordu. Ancak Hint varyantını ile birlikte belirtilerin değiştiği koronavirüs salgınına ilişkin bilim adamlarından flaş bir açıklama yapıldı. Bilim adamları yaptığı açıklamasında ilk olarak görülen belirtiler arasında baş ağrısı, boğaz ağrısı ve burun akıntısı görüldüğü duyuruldu. İşte detaylar..

Bilim insanları, konuyla ilgili “Bir numara baş ağrısı, ardından boğaz ağrısı, burun akıntısı ve ateş. Bütün bunlar eski klasik semptomlar değil, beş numara öksürük” açıklamasında bulundular.

SALGININ DAVRANIŞLARI DEĞİŞTİ

Araştırma King’s College London’da görevli olan bilim adamları tarafından yapıldı. Bilim insanları Mayıs ayının başından görülen Hindistan mutasyonunun salgının belirtilerini değiştirdiğini ifade etti.

Profesör Tim Spector, virüsün yayılmasını engellemek adına soğuk algınlığına yakalandığını düşünenlerin mutlaka test yaptırması gerektiğini ifade etti. Ülke basınına konuşan Spector, “İnsanlar bunun mevsimsel bir soğuk algınlığı olduğunu düşünüyorlar. Ancak bu yanlış” dedi.

“SEMPTOMLAR ESKİSİ GİBİ DEĞİL”

“Mayıs ayının başından beri en önemli semptomlara bakıyoruz ve bunlar eskisi gibi değil” diyen Spector, açıklamasının devamında “Bir numara baş ağrısı, ardından boğaz ağrısı, burun akıntısı ve ateş. Bütün bunlar eski klasik semptomlar değil, beş numara öksürük” ifadesini kullandı.