Gündem

Koronavirüste sevindiren gelişme! Uzman isim yasakların kalkabileceği tarihi açıkladı!

Koronavirüs salgını kapsamında aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, uzmanlar günlük aşılamanın 1 milyon doza çıkması durumunda 1-2 ay içerisinde ülke olarak artık normale dönebileceğimizin müjdesini verdi.

Mart 2020 tarihinden itibaren mücadele içerisinde olduğumuz, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve milyonlarca kişinin de enfekte olmasına neden olan koronavirüs salgınında nihayet güzel haberler gelmeye başladı. Sağlık Bakanı Koca dün yaptığı açıklamasında aşılamada artık 40 yaşa inildiğini duyururken, gece yarısı yaptığı açıklamasında da salgını yakın zamanda yeneceğimizin müjdesini verdi.

2 AY İÇİNDE TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK KAZANILABİLİR

Ankara Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, salgına ilişkin son durumu değerlendirirken, aşılamanın günde 1 milyonu bulması ile toplumsal bağışıklığın 2 ay içerisinde kazanılacağını ifade etti.

TEMMUZ SONUNDA

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık ise açıklamasında günlük 1 milyon doz aşı yapılması halinde temmuz ayının sonuna doğru toplumsal bağışıklığının kazanılacağı ve eski normale geri dönülebileceğini söyledi.

“SALGIN İYİCE GERİLEDİ”

Bakan Koca ise gece yarısı attığı bir tweet ile herkesi heyecanlandırdı. Vaka sayılarının 5 bin seviyelerine düştüğünün altını çizen Koca, “Bugün vefat sayımız 53. Çok can yakıcı sayılardan bugünlere geldik. Vaka sayımız 5 bin 12. Bir kez daha gördük. Zaferi, yolu kararlı yürüyenler kazanır. Salgın iyice geriledi, yenileceği gün çok yakın” değerlendirmesinde bulundu.