İş İlanlarıİşkur İş İlanlarıKpss'siz Personel Alım İlanlarıPersonel Alımı

14 Haziran İŞKUR iş başvuruları başladı! Kadın erkek 103 bin 42 personel alımı yapılacak!

Türkiye İş Kurumu üzerinden yeni personel alım ilanları yayımlandı. 14 Haziran Pazartesi İŞKUR iş ilanlarına göre Türkiye geneli 103 bin 42 personel alımı yapılacak. Beden işçisi, temizlik görevlisi, orman işçisi, büro memuru gibi çeşitli kategorilerde yapılacak olan İŞKUR işçi alımı için başvurular alınmaya başladı. İlanların yayınlandığı tarihe göre başvuruların bitiş süresi değişkenlik gösterebilmektedir.

İş arayan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. İŞKUR haftanın ilk günü için yayımladığı ilanlara göre Türkiye geneli çeşitli meslekler üzerinden KPSS’li ve KPSS’siz 103 bin 42 personel alımı yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyen adayların ilandaki şartlarını yanı sıra genel başvuru şartlarını taşırması gerekmektedir. İŞKUR iş ilanları ve İŞKUR iş başvurusu ekranı haberimizin devamında mevcut..

İŞKUR PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.

18 yaşını tamamlamış olmak.

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.

En az ilköğretim mezunu olmak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alıyor olmamak.

Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

EN ÇOK ALIM YAPILACAK MESLEKLER

Alımların en çok yapılacağı meslekler merak konusu oldu. İŞKUR üzerinden en çok alım yapan 10 meslek şu şekilde sıralandı:

Meslek Açık İş Sayısı

Beden İşçisi (Genel)       19410

Temizlik Görevlisi            2528

Turizm Ve Otelcilik Elemanı        2356

Garson (Servis Elemanı)               2052

Satış Danışmanı / Uzmanı            2031

Makineci (Dikiş)               1979

Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı     1843

Orman İşçisi       1793

Ön Muhasebeci               1461

Konfeksiyon İşçisi           1392

TÜM İLANLARI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN