Genel

Düğün yapacaklar dikkat! Yeni karar açıklandı!

Düğün yapacak binlerce genci yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Nikah törenleri ve düğünler normalleşme takvimi ile 1 Haziran tarihinden itibaren başlamıştı. Kademeli normalleşme ile birlikte kapalı alanlardaki davetli sayısı kaldırıldı. Aynı zamanda düğünlerde yiyecek ve içecek ikramına bugünden itibaren başlandı.

Koronavirüs hayatımızın yaklaşık 1,5 yıldır yer kaplamaya devam ediyor. Geçen yıl kısıtlanan düğünler bu yıl da birtakım kısıtlamalarla yapılıyordu. Özellikle nikah törenleri ve düğünleri kısa bir süreliğine ara verilmesi, evlenme hayali kuran binlerce genci üzmüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile birlikte nikah törenleri ve düğünler yeniden başlamıştı.

İKRAM DÖNEMİ BAŞLIYOR

Gelen son bilgiye göre kademeli normalleşme ile 15 Haziran itibarıyla birtakım kısıtlamaların kalkması kararlaştırıldı. Buna göre davetlilere yiyecek ve içecek ikramına yeniden başlanması kararlaştırıldı. Kapalı alanlarda ise daha önce belirlenen azami 100 davetli sayısı için sınırlama kaldırılacak.

DÜĞÜNLER KAÇA KADAR YAPILABİLECEK?

Düğün yapmak isteyenler, düğünler kaça kadar yapılabilecek? sorusuna cevap aramaya başladı. Kısıtlamalar kapsamında düğünler saat 21.00’de sona erecek. İşletme sahipleri de diğer kısıtlamalarla birlikle kaldırılmasını talep ediyor.