Kültür-sanat

Acı haber! Halk müziğinin önemli isimlerinden Yıldız Ayhan hayatını kaybetti!

Gelen bir son dakika haberine göre müzik dünyasını yasa boğan bir ölüm yaşandı. Bir süredir sağlık sorunları ile mücadele eden halk müziğinin önemli isimlerinden olan Yıldız Ayhan 83 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Yıldız Ayhan kimdir? Neden vefat etti?

Türk sanat dünyası bugün önemli bir ismin daha vefatı ile sarsıldı. Halk müziğinin önemli isimleri arasında olan Yıldız Ayhan hayatını kaybetti. Bir süredir devam eden hastalıklarından kurtulamayan Ayhan, vefat etti. Usta ismin vefatı tüm sanat camiası ile birlikte sevenlerini de üzdü.

BİR YIL ÖNCE KALÇA KEMİĞİNİ KIRMIŞTI

Yıldız Ayhan, TRT sanatçısı olan eşi Ahmet Gazi Ayhan’ı 30 yıl önce kaybetmişti. Bir yıl önce evinde düştüğü sırada kalça kemiği kırılan ve bunun üzerine birtakım ameliyatlar geçiren Ayhan, zatürree teşhisi ile yoğun bakıma kaldırıldı. Makineye bağlı olarak yaşamını süren Ayhan, verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

PERŞEMBE GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Ayhan’ın vefatı sonrasında cenazesi ile ilgili bilgileri de gelmeye başladı. Ayhan, 17 Haziran Perşembe günü İstanbul Zincilikuyu Mezarlığı’na kılınan ömğle namazından sonra defnedilecek.