Ekonomi

Borçlarını yapılandıranlar 4 ay sonra erken emekli olabilecek!

Geçtiğimiz günlerce milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren yapılandırma kanunu gelmişti. Kanunla birlikte, prim borcu yüzünden emeklilik hayaline bir türlü kavuşamayanlar için çok önemli bir fırsatın olduğu açıklandı. Kanun ile erken emekliliğin önü açıldı. Buna göre Bağ-Kur borçlularının primini yapılandırıp 4 ay sonra erken emekli olabilecekleri öğrenildi.

Borçların yapılandırılmasının kanunen yasalaşması ile birlikte, milyonlarca kişiye erken emeklilik yolu açıldı. Sigorta süresini durduranlar ve Bağ-Kur borçları e-Devlet üzerinden başvuru yapmaları durumundan ekim ayında erken emekli olmaya hak kazanabilecekler.

Yapılandırma uygulamasından yararlanmak için başvuruların 31 Ağustos 2021 tarihine kadar SGK’ya yapılması gerekiyor. Aynı zamanda yapılan açıklamada başvuruların prim borçlarının 30 Nisan 2021 tarihine kadar olan borçlarının yapılandırılabileceği ifade edildi. ,

EMEKLİLİK DİLEKÇESİ VERİLEBİLECEK

Daha önceden durdurulan hizmet sürelerini aktive edenler dilekçe vererek emekli olabilecek. Kamu bankaları da bu kapsamda vatandaşlara kredi desteği vererek emeklilik konusunda kolaylık sağlamaya devam ediyor. Vefat eden kişilerin hak sahipleri de başvuruda bulunarak ölüm aylığı alabilecek.

SAĞLIK HİZMETİ ALABİLECEKLER

Bağ-Kur prim borcu olan kişiler, ilk taksitlerini ödemeleri durumunda 60 günden fazla prim borçlarının olmaması halinde sağlık hizmeti alabilecekler.

Aynı zamanda yapılandırılan borçların kredi kartı ile de kolay bir şekilde ödenebileceği duyuruldu. Borçlarını son taksitle birlikte ödeyen kişiler, üzerlerindeki haczi kaldırarak teminatlarını geri alabilecek.