Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Değiştirildi! Tarih öne çekildi..

Gelen bir son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Koronavirüs salgını sebebiyle öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları verilecek. Ancak MEB yaptığı açıklamasında Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinin 5. maddesinin değiştirildiğini duyurdu.

7, 8 ve 11’inci sınıflarda öğrenim gören öğrenciler ve örgün ile açık öğretimden mezun olanlar için temmuz ayında kurs verilecek. MEB’in kararına göre tarih öne çekildi. Buna göre temmuz ayında yapılacak.

EYLÜL DEĞİL TEMMUZ AYINDA BAŞLAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinin 5. maddesinin 7. fıkrasında değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre 8’inci sınıflarda eğitim gören öğrenciler için eylül ayında değil temmuz ayında başlayacak.

DÜZENLEMENİN YENİ HALİ

Fıkranın düzenlenmiş hali şu şekilde duyuruldu:

Yıllık düzenlenecek kurslar; 7’nci ve 11 inci sınıflarda öğrenim gören öğrenciler için eylül, 8 inci ve 12’nci sınıflarda öğrenim gören öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretimden mezun olanlar için ise temmuz ayında başlayacak şekilde planlanır.

DÜZENLEMENİN ESKİ HALİ ŞU ŞEKİLDE:

Yıllık düzenlenecek kurslar; 7’nci, 8 inci ve 11 inci sınıflarda öğrenim gören öğrenciler için eylül, 12’nci sınıflarda öğrenim gören öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretimden mezun olanlar için ise temmuz ayında başlayacak şekilde planlanır.