EkonomiEmlak

Ev almak isteyenler için Halkbank duyurdu! 40 bin TL’den başlayan fiyatlarda evler satışa çıkıyor!

Kamu bankalarından olan Halkbank, müşterileri için 40 bin TL’den başlayan fiyatlarla evleri satışa çıkartıyor. Banka resmi web sayfası üzerinden yayımladığı duyurularda çeşitli illerde icralık konutları satışa sunmaya devam ediyor.

Pandemi döneminde ev satın almak vatandaşlar için biraz daha zor bir hale geldi. Bunun bilincinde olan Halkbank, icralık evleri uygun fiyatlardan alıcılarla buluşturmayı hedefliyor. Yayımlanan ilanlarda en az artırım bedelinin 500 TL olduğu açıklanırken, yayımlanan tüm ilanlara ihale ile katılabileceği açıklandı.

(Fiyatlarda ilanlara göre değişkenlik göstermekte olup, bütçeniz için sıralama yaparak uygun fiyatlı daireler bulabilirsiniz)

TEKLİF VERMEK İÇİN TEMİNAT YATIRMAK GEREKİYOR

Banka tarafından yapılan açıklamada teklif vermek isteyenlerin, ilk olarak teminat yatırması gerekiyor. Teminat bedelinin ise muhammen satış bedelinin yüzde 3’ü tutarında geçici bir telminat olduğu duyuruldu. Banka teminat bilgisi hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Teklif verebilmek için İsteklinin gayrimenkulün muhammen satış bedelinin % 3’ü tutarında geçici teminatı en yakın Şubemize yatırması gerekmektedir. İstenen teminat; nakit veya diğer Bankalar tarafından verilen teminat mektupları olabilir. Teminat mektuplarının geçerlilik süresi teklif tarihinden itibaren en az 180 gün olacaktır. Teminat tutarı yatırılmadan veya eksik yatırılarak verilen teklifler, değerlendirmeye alınmayacaktır. İstekli, teminat yatırmadığı veya eksik yatırdığı teklifiyle ilgili hiçbir hak iddiasında bulunamaz. Banka, gerekli gördüğü takdirde teminat tutarını ve türünü tek taraflı olarak değiştirme hakkına sahiptir. İstekli, Banka tarafından kendisine bildirilen tutar kadar teminatında değişiklik yapmak zorunda olduğunu kabul eder”

HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER

Gayrimenkul Satış Şartnamesi

Geçici Teminat Yatırma Dekontu

Teklif Sahibinin TC Kimlik Numarasını içeren Kimlik Fotokopisi

Noterden Düzenlenmiş Vekaletname (Vekaleten teklif verme söz konusu ise vekil adına

Teklif Sahibinin TC Kimlik Numarasını içeren Kimlik Fotokopisi düzenlenmiş, ihale ve açık artırmalara iştirak ve gayrimenkul satın alma yetkilerini içeren noter onaylı, ıslak imzalı vekaletname ve vekilin noter tasdikli imza beyannamesi)

Teklif veren firma ise;

Onaylı Yetki Belgesi ve Güncel Ticaret Sicil Gazetesi (gayrimenkul alım satım yetkisini içeren) İmza Sirküleri Ticaret veya Sanayi Oda Kayıt Belgesi