Ekonomi

Ziraat Bankası 500 bin TL’nin altındaki evler için 120 ay vadeli düşük faizli konut kredisi veriyor!

Ziraat Bankası, ev almak isteyen vatandaşlar için yeni kampanyasını duyurdu. Resmi web sayfasında yer alan duyuruya göre ekspertiz değeri 500 bin TL ve altında olan konutlar için 120 vadeye kadar konut kredisi vereceğini açıkladı. Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları ve ödeme planı haberimizin devamında

Banka yaptığı açıklamasında konut kredisi kapsamında 4 ayrı paketin olduğunu belirtti. Bunlar, “Konut Kredisi”, “Çalışanın Artısı Konut Kredisi”, “Emeklinin Artısı Konut Kredisi” ve “Konut Ürün Paketi” şeklinde.. Paketlerin faiz oranları değişkenlik göstermekle birlikte en düşük konut kredisi faiz oranı 1,37 olarak açıklandı. Diğer bankalara kıyasla en düşük konut kredisi faizi veren Ziraat Bankası ödeme konusunda da aylık taksitlerin farklı bankalara göre daha  az olduğu görüldü.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ İSTENİLEN BELGELER

Ziraat Bankası konut kredisinden yararlanmak isteyenler konut kredisi için istenilen belgeleri araştırıyor. Hazırlanması gereken belgeler şu şekilde:

Başvuru Formu,

Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,

Çalışma durumunuza göre gelir belgesi,

Serbest Meslek Mensupları için, bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi,

Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olduğunuz şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi/gazeteleri fotokopisi,

Satın alınmak istenen konutun tapu belgesi fotokopisi,

Şubece talep edilebilecek diğer belgeler

100 BİN TL KONUT KREDİSİ İÇİN ÖRNEK ÖDEME TABLOSU

KONUT KREDİSİ ÖZELLİKLERİ

Ekspertiz değeri 500.000 TL ve altında olan konutlara ekspertiz değerinin %90’ına kadar, 500.000 TL’nin üzerinde olan konutlara ise ekspertiz değerinin %80’ine kadar 120 aya varan vadeler ile kredi kullanabilirsiniz.

Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir. Gerekli görülmesi halinde ek teminat talep edilebilir.

Bankamız, bireysel kredi kullanan müşterilerine hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası* ürünlerini sunmaktadır.

*Hayat Sigortası ürünleri Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş., konut ve zorunlu deprem sigortası ürünleri ise Türkiye Sigorta A.Ş. tarafından sunulmakta olup, Ziraat Bankası Şubeleri Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş. ile Türkiye Sigorta A.Ş. acentesidir.