Ekonomi

Ucuz kredi isteyenlere güzel haber geldi!

Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar ve iş sahipleri, düşük faizli kredi paketlerine yöneldi. Ancak gelen son bilgiye göre ucuz kredi arayan işletmeler için çok önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre hükümetin ilave istihdam sağladığı işletmeler için planladığı kredi sayesinde ek olarak 100 bin istihdamın daha sağlanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ucuz kredi arayan işletmeler için flaş bir açıklama geldi. Gelen bilgiye göre hükümet, ilave istihdam sağlayan işletmeler için ucuz maliyetli bir kredi planladı. Hazırlanan kredi paketi ile 100 bin istihdamın sağlanması bekleniyor.

714 BİN İŞLETMENİN YARARLANMASI BEKLENİYOR

Hazırlanan ilave istihdam planına göre ucuz kredi 100 bin istihdam kapısı daha açacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hazırladığı son verilere göre 50’nin altında işçi çalıştıran ve 714 bin işletmenin bu krediden yararlanması bekleniyor. İlk aşamada 3,8 milyar, toplam da ise 10 milyar TL’lik kredi paketi beklenmekte.

30 HAZİRAN TARİHİNE KADAR DÜŞECEK

Aynı zamanda küçük ölçekli işlemlerde likidite sorunun karşılamak e istihdamın sağlanması için ödenmesi gereken sigorta primleri 30 Haziran 2022 tarihine kadar kullanılan kredi faiz ya da kar payı bakiyesinden düşüş yapılacak.

BORÇLARIN YAPILANDIRAN DA FAYDALANABİLECEK

Bahsi geçen kredi, faiz destek kapsamında giren sigortalılar için 12 ay boyunca uygulanacak. Her yeni istihdam için 100 bin TL’lik kredi kullandırılacak. Kullandırılan krediler ise ilk 6 ay boyunca geri ödemesiz dönemi kapsarken, vadesi 24 ay olacak.