Ekonomi

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank duyurdu! Haziran ayı konut kredisi faiz oranları açıklandı!

Kredi çekmek ve ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar ilk olarak kamu bankalarının sunduğu faiz oranlarını araştırıyor. Özellikle pandemi döneminde ev satışlarının düşmesi ile birlikte ev almak için en doğru zaman olduğunu söyleyen vatandaşlar haziran ayı konut kredisi faiz oranları araştırması yapmaya başladı.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank Haziran ayı konut kredisi faiz oranları belli oldu. Uygun faizli konut kredisi çekmek isteyenler için 3 kamu bankası faiz oranlarını açıkladı. Peki, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu? Geri ödeme ne kadar olacak? İşte detaylar..

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Halkbank konut kredisi uygulamasından yararlanmak isteyenler için banka 1,38 oranından kredi sunuyor. 100 bin TL kredi çekimi için 120 ay vadede 1,38 faiz oranı uygulanırken, aylık ödeme 1.710,20 TL oluyor.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ

Vakıfbank konut kredisi veren bankalar arasında. Aylık 1,37 faiz oranı uygulayan banka 120 ay vade ile kredi veriyor. Geri ödemesiz dönemin olmadığını ifade eden Vakıfbank 100 bin TL kredi çekiminde 120 ay vade ile aylık 1.711,17 TL  taksit ödemesinin olacağını açıkladı. İşte Vakıfbank konut kredisi örnek ödeme tablosu:

ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası konut kredisi için yüzde 1,37 oranında faiz uyguluyor. 120 ay vadede 100 bin TL konut kredisi çekilmesi durumunda aylık 1.702,65 TL geri ödemesi olmaktadır. Yıllık maliyet oranı ise %18.1954’tür.