Ekonomi

Ziraat Bankası 6 ay geri ödemesiz kredi veriyor!

Kamu bankalarının başında gelen Ziraat Bankası yeni kredi kampanyasını duyurdu. Koronavirüs sebebiyle zor günler geçiren KOBİ’ler için düşük faizli kredi imkanından faydalanabiliyor. Salgının olumsuz etkilerini azaltmak adına nefes kredisi kampanyası başlatılmıştı. Ziraat Bankası da düşük faizli kredi için detayları açıkladı. İşte detaylar..

Ziraat Bankası yapmış olduğu açıklamasında, “Kredi başvurusu ile Hazine destekli KGF teminat desteği sağlanarak, 6 ay geri ödemesiz toplam 18 ay vadeli kredi paketinden yararlanabilirsiniz” ifadesini kullandı.

KİMLER KREDİ KAMPANYASINDAN YARARLANABİLİR?

KOBİ vasfını haiz,

Ticaret ve Sanayi, Ticaret, Sanayi ve Deniz Ticaret odalarından birine veya Ticaret Borsasına kayıtlı olan, 31.12.2020 tarihi itibariyle önceki yıla göre %25 ve üzerinde gelir kaybı yaşayan ve mali verilerinde bu kaybı belgeleyen gerçek/tüzel kişi işletmeler yararlanabilecektir. 01.01.2019 tarihinden sonra kurulmuş işletmeler için ciro kaybı koşulu aranmayacaktır.

Başvuru tarihi itibariyle kendisinin ve grup firmalarının Bankamız kayıtlarında iflas, iflas ertelemesi, fesih, konkordato kaydı olmayan, elde edilebilen son Risk Merkezi verilerine göre takipte kredisi bulunmayan müşterilerimiz KGF kefaletinden yararlanabilecektir.

KREDİNİN ÖZELLİKLERİ

2020 yıl sonu cirosu

0 – 1 Milyon TL arasında olan işletmeler 50.000,-TL’ye kadar

1 – 10 Milyon TL arasında olan işletmeler 200.000,-TL’ye kadar kredi kullanabilecektir.

Nefes Kredi Paketi faiz oranı yıllık sabit %17,50 olarak uygulanacaktır.

Nefes Kredi Paketi 6 ay anapara ve faiz ödemesiz dönemli, toplam 18 ay vade ile sunulmaktadır..