Kültür-sanat

Gelinim Mutfakta Çikolata Soslu Waffle nasıl yapılır? Çikolata Soslu Waffle tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta izleyicileri, haftanın finalinde çikolata soslu waffle tatlısının yapılması sonrasında Gelinim Mutfakta çikolata soslu waffle tarifi ve malzemeleri araştırmasına başladı bile. Peki, çikolata soslu waffle nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri..

Kanal D ekranlarında uzun süredir ekranlarda olan ve Seda Sayan’ın sunumu ile ekranlara gelen Gelinim Mutfakta’da bugün final heyecanı yaşanıyor. Yarışmacılar, çikolata soslu waffle yapabilmek için kıyasıya mücadele edecek. Peki, çikolata soslu waffle tatlısı nasıl yapılır? çikolata soslu waffle tarifi ve malzemeleri haberimizde

4 gelinin birbiriyle yarıştığı ve her hafta bir yarışmacının elendiği Gelinim Mutfakta Seda Sayan’ın sunumu ile devam ediyor. Ancak büyük final sebebiyle bir süredir eleme yapılmıyor. Yarışmacılar, haftanın en yüksel puanını alarak büyük ödülün ve günün çeyrek altınını almak için kıyasıya mücadele ediyor. Haftanın son gününde çikolata soslu waffle tatlısı ile birinci olmak isteyen gelinler, en güzel tatlıyı yapmaya çalışacak.

Çikolata Soslu Waffle Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı süt

1/4 su bardağı sıvı yağ

1.5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı margarin (Waffle makinesine yapışmaması için)

Üzeri için:

Sürülebilir çikolata

Çilek-muz-kivi (İstediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz)

Çikolata sosu

Çikolata Soslu Waffle Nasıl Yapılır?

Bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri köpük köpük olup beyazlaşana kadar çırpın.

Üzerine sütü, sıvı yağı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Yavaş yavaş un ilave ederek krep hamurundan biraz daha koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

Waffle makinesini margarin ile hafifçe yağlayın. Hamurdan bir kepçe makineye döküp kapağını kapatın.

Piştiğinde hamuru spatula yardımıyla alın. Waffle hamuru bitene kadar aynı şekilde pişirin.

Pişen hamurların üzerine çikolata sürün ve meyvelerle süsleyin. Son olarak üzerine çikolata sosu gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.