Genel

Diyanet duyurdu! 21 Haziran’da başlıyor!

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çok önemli bir açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada bu yıl Kura’an kurslarının düzenleneceği açıklanırken, 4 – 22 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin kayıt yaptırabileceği belirtilmişti. Yaz kuran kursları ne zaman başlıyor? Yaz kuran kurslarına kayıt ne zaman yapılacak? İşte detaylar..

Yapılan açıklamaya göre Diyanet İşleri Başkanlığı yaz Kur’an kursları için başvuruların 21 Haziran (Yarın) alınacağını duyurdu.  11 Temmuz’a kadar yapılabilecek olan başvurular için cami, kurs ya da Diyanet’in resmi web sayfası kullanılabilecek.

YAZ KUR’AN KURSLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yaz Kur’an kurslarına katılmak isteyenler için başvurular 21 Haziran’da başlayacak. Başvurular 11 Temmuz’da sona ererken, koronavirüs tedbirleri kapsamında kurslar 5 Temmuz Pazartesi günü başlamış olacak. Kurslar 20 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek.

TEDBİRLER ALINACAK

Kurslara 4 – 22 yaş arasındaki tüm yaş grupları katılabilecek. 4-9 yaş arasındaki öğrencilerin velileri, başvurularını kendilerine yakın Kur’an kursuna ya da web sayfası üzerinden yapabilecek. Bu yaş grubuna sadece yüz yüze eğitim verileceği belirtildi.

10 – 15 yaş grubu arasındaki öğrencilerin velileri başvuruda bulunduktan sonra eğitimler kişilerin tercihine göre online ya da yüz yüze olacak.

16- 22 yaş grubu öğrencilerin başvuruları web üzerinden alınırken, eğitimler sadece online olacak.

Kurslarda öğrencilerin her gün ateşi ölçülecek, hastalık belirtisi taşıyanlar en yakın sağlık merkezine yönlendirilecek.

Kurslara 7 yaş ve üzeri engelliler için de başvuru yapılabilecek.