Ekonomi

Kırtasiyecilere 5 bin lira destek verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kovid-19 salgınının ekonomik ve sosyal etkilerini azaltmak amacıyla 1200 kırtasiyeciye verilecek 5000 lira destek başvurularının 21 Haziran’da başlayacağını duyurdu. Toplamda 6 milyon liralık desteğin Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi ile ortak yürütülen projeler kapsamında sağlanacağını da belirten Bilgin, başvuruların Bakanlık resmi sitesi üzerinden bugünden itibaren alınacağını aktardı.

Destekten 14 ildeki esnaf yararlanacak

“Kırtasiyeci Esnafı Destek” programından Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Mersin, Ordu ve Şanlıurfa’daki toplam 1200 kırtasiyeci faydalanacak. Bakan Bilgin, 14 ilde yürütülecek olan bu programla kişi başı 5000 lira olmak üzere toplamda 6 milyon liralık esnaf desteği yapılacağını aktardı. Başvuruların fazla olması halinde emeklilik veya yaşlılık aylığı alınıp alınmaması, faaliyete başlama tarihi, işletme sahibinin kadın veya genç olması, işyerinin kira olup olmaması gibi kriterler dikkate alınacak. Destekten faydalanacak esnafların sayısı bu şekilde belirlenecek. Vatandaşlar bugün itibariyle https://forms.ailevecalisma.gov.tr/uigm/form/ adresi üstünden başvurularını yapabilecekler.

Destek ödemeleri PTT’den yapılacak

Başvuru sahiplerinin aynı zamanda Açık Rıza Beyanını onaylamaları gerekiyor. Bu beyana göre, başvuran esnaflar finansal destek sağlama faaliyetlerinin yerine getirilmesi amacıyla, iletişim bilgileri ve iş bilgilerine dair verilerinin ILO Türkiye Ofisi’ne aktarılmasına onay verecekler. 5000 lira desteği almaya hak kazanan vatandaşların Bakanlığın resmi web sitesinde duyurulacağı bildirildi. Vatandaşlar, ödemelerini T.C. kimlik numaraları ile PTT üzerinden alabilecekler.