Gündem

Türkiye’nin beklediği Kabine Toplantısı başladı! Pazar günü sokağa çıkma yasağı ve AVM’lerle ilgili flaş iddia!

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği Kabine Toplantısı az önce başladı. Koronavirüs salgınında 1 Haziran’da başlayan kademeli normalleşme sonrasında bugünkü toplantıdan hangi kararların çıkacağı merak konusu oldu. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulunacak. Ancak açıklamaya saatler kala pazar günü sokağa çıkma yasağı ve AVM’lerle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığın başladı. Toplantının gündemini 22 Haziran sonrasında uygulanacak olan kademeli normalleşme takvimi oluşturacak. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında önemli açıklamalarda bulunacak.

Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamalara saatler kaldı. Ancak toplantı bitmeden toplantıdan çıkabilecek kararlara ilişkin birtakım iddialar ortaya atıldı.

PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKIYOR

Geçtiğimiz toplantıda cumartesi sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştı. Bugün düzenlenen toplantıda da sokağa çıkma kısıtlamasının pazar günü uygulanmayacağı ve hafta içi kısıtlamanın 22.00’den sonraki bir saate erteleneceği iddia ediliyor.

RESTORAN VE AVM’LER

Aynı zamanda restoran, AVM, kafe ve mağazaların normal çalışma saatine döneceği ifade ediliyor.

MASKELER ÇIKABİLİR

Aşılama aşılmalarının hızla ilerlemesi ile birlikte maskelerin çıkabileceği iddia edildi. Aşılamanın 30 yaşa kadar inmesi ile birlikte açık alanlarda mesafe kuralına uyulması şartı ile maske zorunluluğu kalkacak.

KDV MÜJDESİ BEKLENİYOR

Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya’da turizmciler için “Müjde vereceğiz” ifadesini kullanmıştı. Kabinede KDV desteğinin uzatılması konusunun da ele alınması bekleniyor.