Gündem

Maske yasağı kalktı mı? 1 Temmuz’dan sonra maske takılacak mı?

Havaların ısınması ile birlikte vatandaşlar maske yasağı ne zaman kalkacak? sorusunu sormaya başladı. Bugün düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları haberimizde..

Türkiye koronavirüsle mücadelede son dönemlerde istediği rakamları görmeye başladı. Aşılama çalışmalarının da her geçen gün rekor kırması ile birlikte bugün beklenen toplantı gerçekleşti. Vatandaşlar ise sokağa çıkma yasaklarının 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılmasına sevinirken, maske yasağı kalktı mı? 1 Temmuz’dan sonara maske takılacak mı? sorusuna cevap aramaya başladı.

1 TEMMUZ’DA KALDIRIYORUZ

Erdoğan, “1 Temmuz itibarıyla başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Şehirler arası seyahat kısıtlamaları ile şehir içi toplu taşımadaki kısıtlamalar sona eriyor” ifadesini kullandı.

MASKE YASAĞI KALKTI MI?

Maske yasağı ile ilgili Cumhurbaşkanı bir açıklama yapmadı. Yapmış olduğu açıklamalarında kamuda normal düzen, toplu taşımadaki sınırın kaldırılması, sokağa çıkma yasağının kaldırılması, KDV desteği gibi konulara değindi.

Ancak detayların bugün İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde ayrıntılı olarak yer alacağını aktardı.