Ekonomi

Nakit Sıkıntısı Çekenlere Müjde! Anında 9.000 TL!

Kamu bankaları, vatandaşların ihtiyaçlarına göre kredi paketleri hazırlamaya ve sunmaya devam ediyor. Vakıfbank da vatandaştan gelen talepler doğrultusunda üç ay ertelemeli ihtiyaç kredisi başvurularını almaya başladı. Vatandaşlar maddi desteği bu ay içinde alırken ödemeye Eylül ayında başlayacaklar.

36 aya varan vade imkanı sunan Vakıfbank aynı zamanda müşterilerine esnek ödeme seçenekleri de veriyor. Başvurular şubeye gitmeden, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı yoluyla da yapılabiliyor. Pandemi döneminde evden çıkmadan ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar birkaç dakika içinde başvuru sürecini bitirebiliyorlar. SMS yoluyla kredi başvurusu yapacak müşterilerin KREDI, T.C KİMLİK NUMALARI, AYLIK GELİR yazıp 5724’e kısa mesaj olarak göndermeleri gerekiyor.

Vakıfbank İhtiyaç Kredisi için Kefil Gerekiyor mu? Nasıl Geri Ödenir?

İster evlilik ister tatil için kullanılabilecek olan nakit desteği için vatandaşların kefil göstermelerine de gerek yok. 36 aya varan vade seçenekleriyle banka esnek ödeme imkanı da sunuyor. Vatandaşlar kredilerini isterlerse; aylık eşit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli, 3 ay ödemesiz dönem, 3 ayda bir ödemeli dönem, son taksit balon ödemeli veya kişinin gelirine göre oluşturulan özel değişken ödeme planıyla geri ödeyebiliyorlar.

Başvuru Nasıl Yapılıyor?

Bankalar ihtiyaç kredisine başvurmak isteyen vatandaşlardan genellikle üç farklı belge talep ediyor. İlk olarak kimlik belgelerinin olduğu Nüfus Cüzdanı veya krediyi alacak şahsa ait resmi evraklardan biri, ikinci olarak kişinin adres bilgisini içeren ikamet belgesi veya son üç aya ait herhangi bir fatura, son olarak da vatandaşların gelir düzeylerini belirten resmi bir evrak isteniyor. Bu evrakları bir araya getiren vatandaşlar Vakıfbank’ın ihtiyaç kredisine başvurabiliyorlar. Böylelikle vatandaşlar üç ay ertelemeli ve aylık 691,52 TL taksitle 9.000 TL nakit sahibi olabiliyor.