Ekonomi

2021 Emekli Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Kadar Oldu?

Kurban Bayramı yaklaşırken bayram ikramiyesinin ne kadar olduğu sorusu gündeme geldi. Emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı ve ne zaman ödeneceği en çok merak edilen ve araştırılan sorular arasında.

Emekli ikramiyelerinin Kurban Bayramı’nın bir ya da iki hafta öncesinde verilmesi bekleniyor. İkramiyeler 5-11 Temmuz ya da 12-18 Temmuz arasında banka hesaplarına yatırılacak. Kesin tarih henüz net değil.

Zamlı İkramiye Tutarı Ne Kadar Oldu?

Üç dönem boyunda 1000 TL olarak ödenen bayram ikramiyelerine, 2021 yılında 100 TL zam yapılarak 1100 TL’ye yükseltildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan zam haberini, “Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş, bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasında gerçekleştireceğiz. En düşük emekli maaşını 1500 ‘TL’ye çıkartarak vatandaşımızın mağdur duruma düşmemesini sağladık” diyerek vermişti.

Yeni Emekliler De İkramiye Alabilecek Mi?

Kanuna göre, SGK’dan ‘bayramın içinde bulunduğu ayda’ gelir ve aylık almakta olan kişilere ikramiye ödeniyor. Temmuz ayı itibariyle emekliliğini yeni alanlar da bayram ikramiyesi alabiliyor. Mayıs ayı sonuna kadar emekli aylığına bağlanan vatandaşlar Ramazan Bayramı’nda ikramiye almışlardı. Aynı şekilde Temmuz ayı sonuna kadar emekli aylığına bağlanan vatandaşlar da Kurban Bayramı’nda ikramiye alabilecekler.