İş İlanlarıKamu PersonelleriPersonel Alımı

TÜBİTAK 8 Uzman Yardımcısı Alıyor! Kamu İşçisi Alınacak

Tübitak Genel Sekreterliği, kurum dışı kamu işçi alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre 8 (sekiz) Uzman Yardımcısı – Uzman alınacak.

İşin tanımı ve özellikleri kapsamında kurum bünyesinde insan kaynakları ihtiyacının planlaması, işe alım süreçlerinin yürütülmesi, kariyer ve yetenek yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, personelin eğitim ihtiyaçlarının analiz edilmesi ve eğitim süreçlerinin planlanması, performans yönetimi süreçlerinin planlanması ve koordine edilmesi vb. süreçlerde görev alacak personel istihdamının yapılacağı duyuruldu.

Adayların, Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren İnsan Kaynakları Yönetimi, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, İktisat, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Ekonometri, İstatistik, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi veya Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümlerinden birini bitirmiş olmaları şartı aranıyor.

Yabancı dil yeterliliği de istenilen başvurularda adayların aşağıdaki sınavlara göre istenilen puanları almaları gerekiyor.

Aynı zamanda başvuran adayların, Microsoft Office uygulamalarına çok iyi derecede hâkim olmaları, sonuç ve çözüm odaklı olup takım çalışmasına da yatkın olmaları, sözlü ve yazılı iletişim becerileri kuvvetli ve problem çözme yetkinliğine sahip olmaları, esnek çalışma saatlerine uyumlu olmaları, İnsan Kaynakları Yönetimi alanında yüksek lisans yapmış/yapıyor olmaları, İnsan kaynağı planlanması, işe alım süreçleri ve kişilik envanteri uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmaları da tercih edilen kriterler arasında.

Adaylarda aranılan genel koşulların arasında ise kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak, erkek adaylar için, son başvuru tarihi itibariyle askerliğini tamamlamış, muaf veya tecilli olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak gibi maddeler bulunuyor.

Başvurular Nereden Yapılıyor?

İlana başvurmak için “www.tubitak.gov.tr” adresinden İş Başvuru Sistemi’ne kayıt olmak gerekiyor. Elektronik ortam dışında yapılan hiçbir başvuru kabul edilmiyor. Ayrıca, her adayın en fazla bir pozisyona başvurma hakkı bulunuyor.

Son Başvuru 28 Haziran

Uzman Yardımcı – Uzman pozisyonuna başvuracak adayların en geç 28 Haziran 2021 saat 17.00’a kadar başvurularını iletmeleri gerekiyor. Saat 17.00’dan sonra yapılan başvurular kabul edilmiyor.

TÜBİTAK’ın işçi alım ilanının detaylı bilgilerine aşağıdaki bağlantı üzerinden de ulaşılabilir.

https://media.iskur.gov.tr/46030/tubitak-genel-sekreterlik-28-06-2021.pdf