Dünyaİş İlanları

Norveç İşçi Alıyor! Gerekli Şartlar Neler?

‘Dünyanın en mutlu ülkeleri’ olarak tanımlanan İskandinav ülkeleri, yaşam koşullarının rahatlığı ve eğitimdeki kaliteleriyle biliniyor. İskandinav ülkelerinden biri olan Norveç de, vatandaşların hayat şartlarını iyileştirmek veya daha iyi bir eğitim düzeyine sahip olmak için tercih ettikleri ülkelerden biri. Genç nüfus azalıp yaşlı nüfus sayısı arttıkça, ülkede genç işçilere de ihtiyaç duyuluyor.

Belirli aralıklarla İŞKUR’a personel talebinde bulunan Norveç aynı zamanda diğer Avrupa ülkelerine kıyasla en çok işçi alımı yapan ülke olarak biliniyor. Ağırlıklı olarak tekstil, alt yapı ve inşaat sektöründe işçi alımı tercih edilirken çalışanların haklarına da çok önem veriliyor.

Norveç’te yapılabilecek en kârlı işler doğal yağ ve gaz, teknoloji ürünleri, alışveriş salonları açma, sandviç ve kafe bar açma, otomotiv tamir ve bakım ve spor kompleksi açma olarak biliniyor.

Norveç’te Çalışmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

İşçi başvurusunda bulunmak için en az meslek lisesi mezunu olmak veya denkliği olan bir okulda 3 yıllık meslek eğitimi almış olmak gerekiyor. Öğretmenler, din adamları ve mutfak personeli için daha özel ve daha sıkı kurallar mevcut. Norveç’te iş ilanlarına başvurabilmek için istenen pozisyona uygunluk gerekiyor. En güncel ve doğru bilgilere Norveç konsolosluklarından da ulaşılabiliyor.

Başvuru Nasıl Yapılır?

İlk adım başvuru formunu doldurmak olarak biliniyor. Çalışma izninin alınmış olması ve bu izinlerden sonra iş başvurularının yapılması gerekiyor. Norveç iş başvurusu formu içerisinde yazılı iş teklifi veya başvuru sahibi tarafından imzalanmış olan iş kontratı da bulunuyor. Alınan eğitimlerle ilgili belgelerin detaylı şekilde dosyada bulunması bekleniyor. Ayrıca alınan eğitimin dereceleri ve başarı sırası da belirtilmeli. Bu belgeler resmi belge niteliğinde olmalı ve çalışılan yerlerin onayı da bulunmalıdır.

İş ilanlarına İŞKUR, kariyer.net ve yenibiris.com üzerinden ulaşılabilir.