Eğitim

AÖF Yaz Okulu Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

Yüz binlerce öğrencinin beklediği haber nihayet geldi. Anadolu Üniversitesi AÖF, Yaz Okulu kayıt işlemlerine dair duyuru yayımladı.

Geleneksel eğitim tarzından farklı olarak kampüse gelme zorunluluğu bulundurmayan, derslerin bilgisayar veya televizyon vasıtasıyla sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği bir eğitim şekli olan açıköğretim, yüz binlerce öğrencinin faydalandığı bir program olarak biliniyor. 1982 yılında kurulan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi de öğrencilere uzaktan derslere katılma kolaylığı sağlıyor. Ayrıca, örgün eğitim veren üniversitelerde okuma şansı yakalayamamış öğrencilere eğitim alma fırsatı tanıyor. Açıköğretim Fakültesi’nde devam zorunluluğu da olmadığından öğrenciler derslere girmeden, yalnızca sınavlara katılım göstererek eğitimlerine devam ediyorlar ve mezun olabiliyorlar. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, öğrencilerine ayrıca Yaz Okulu imkanı da tanıyor.

 

 

Duyuruya göre Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı Yaz Okulu kayıt işlemleri 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü başlıyor. Başvurular 9 Temmuz 2021 günü saat 22.00 itibariyle sona eriyor.

En fazla 5 (beş) adet dersin seçilebileceği Yaz Okulu kayıtları aynı zamanda Kayıt Bedeli Ödemesi’nin yapılmasıyla gerçekleştiriliyor. Ödemeler, Ziraat Bankası aracılığıyla kredi Kartı/banka kartı ile ödeme, internet bankacılığı ile ödeme, ATM’den ödeme (kartlı/kartsız) veya mobil bankacılık ile ödeme şeklinde yapılabiliyor.