Ekonomi

Kamu Bankası Salgın Desteği Veriyor!

2020 yılının başlarından beri koronavirüs salgınının yarattığı ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşa bankalardan destek yağmaya devam ediyor. Hem özel bankalar, hem devlet bankaları bu zor dönemde vatandaşın yanında olmak için art arda destek kampanyaları yapıyor.

Türkiye’de tarımı ve özellikle hayvancılığı desteklemek için kurulan bir kamu bankası olan Ziraat Bankası da başvuran müşterilere bir diğer salgın desteğinde bulunacak bankalardan biri oldu. Banka, pandemi desteğinden yararlanmak isteyen müşterilerine 6 altı ödemesiz dönemli kredi vereceği duyurusunu yaptı. Ayrıca Hazine destekli KGF teminat desteği de sağlanıyor.

Vatandaşa ‘Nefes Aldıran’ Kredi

Ziraat Bankası, “Nefes Kredisi” ile altı ay ödemesiz dönemli kredide toplam 18 ay vade süresi sunuyor.
Kredi kapsamında 2020 yılının sonunda kazancı 0 ila 1 milyon TL arasında olan işletmelere 50.000 TL’ye kadar,
1-10 milyon TL arası olan işletmelere de 200.000 TL kredi verilecek.
Belirlenen faiz oranı ise aylık yüzde 17,50 oranında.

Kimler Krediden Faydalanabilir?

Her kredi başvurusunda olduğu gibi Ziraat Bankası’nın “Nefes Kredisi” kampanyasından yararlanmak için de bazı şartlar var. İlk olarak, Ziraat Bankası’nın kredi kampanyasından KOBİ’li olanlar yararlanabiliyor. Kredi alabilecek kişilerin ayrıca Ticaret ve Sanayi, Ticaret, Sanayi ve Deniz Ticaret odalarından birine ya da Ticaret Borsasına kayıtlı olmaları gerekiyor.
31 Aralık 2020 tarihinden itibaren bir önceki yıla göre yüzde 25 ya da üzerinde gelir kaybı yaşamış olmaları gerekiyor. İşletme, 1 Ocak 2019’dan sonra kurulmuşsa ciro kaybı şartı aranmıyor.

Ayrıca, takipte kredisi olan müşteriler de bu kredi paketinden yararlanabiliyorlar.