Ekonomi

İcra Dairesi Arsa Satıyor!

T.C. Tekirdağ İcra Dairesi, dün (26/06/2021) icradan satılık arsa ilanı yayımladı. Tekirdağ Merkez’de bulunan arsanın muhammen bedeli 80,000 TL olarak belirlendi.

Trakya Demokrat gazetesinde yayımlanan ilanda 8026 Parsel, Barbaros köyü, dere boyu mevkiinde, satışa konu taşınmaz üzerinde yıkılmış durumda bir yapı enkazı bulunduğu belirtiliyor. İlanın detayları ise şu şekilde:

“12/02/2010 tarihinde meydana gelen toprak kayması sonucu üzerinde bulunan bina hasar gördüğünden İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğünün kullanılmaz şeklindeki raporları doğrultusunda bina yıkılmıştır. Üzerinde tekrar bina yapılabilmesi için söz konusu alanda jeoteknik etüt raporu hazırlanması Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca onaylanması gerekmektedir. Taşınmaz kuş uçuşu sahile 350 m Asyaport limanına 650 m, Barbaros mahalle merkezine 350 m, Kumbağ mah. merkezine 3500 m, Tekirdağ merkeze 9000 m mesafededir. Taşınmaz 2-3 katlı yapılaşmanın olduğu bölgede olup belediyenin her türlü hizmetlerinden yararlandığı bilirkişi raporundan anlaşılmıştır.”

İcralık arazinin 536,60 m2 yüzölçümüne sahip olduğu belirtildi.

Satış Şartları Da Var

İhale açık artırma suretiyle yapılacak. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecek.
Artırmaya katılacakların tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri gerekiyor. Satış peşin para ile olacak ve alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilecek. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları da alıcıya ait.

İhalenin birinci satış günü 27 Temmuz 2021 saat 14:00 – 14:05 arası olarak not edilirken, satış işlemi de Tekirdağ Adalet Sarayı -4. Kat İl Seçim Kurulu Karşısı İcra Müdürlüğü Müzayede salonu Süleymanpaşa/Tekirdağ adresinde gerçekleştirilecek.