EğitimÖğretmen

MEB Yabancı Dil Bilen Öğretmen Görevlendiriyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, çeviri tecrübesi olan, Fransızca ve Rusça bilen, istekli ve uzaktan çalışacak öğretmen görevlendireceğini duyurdu. Görevli öğretmenler Bakanlık bünyesinde hizmet verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, bünyesindeki öğretmenlere hediye etmek üzere bazı kitapların çevrilmesine karar verdi. Bu kitaplar arasında Dünya Klasikleri ve Şark İslam Klasikleri gibi eserler bulunuyor.

MEB tarafından yapılan duyuru şu şekilde;

“Belirlenen kitapların günümüz Türkçesine çevrilmesi için ihaleye çıkılmıştır. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nden illere gönderilen resmi yazıda, eserlerin teknik şartnameye uygun çevrilip çevrilmediğinin tespitinin yapılması için, uzaktan çalıştırılmak üzere, okullarda görev yapan öğretmenler arasından görevlendirme yapılacağı belirtildi.”

 

Görevlendirilecek öğretmenlerin çeviri deneyiminin olması, ayrıca Fransızca ve Rusça dillerini biliyor olmaları bekleniyor. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirledikleri öğretmenlerin, 28 Haziran 2021 tarihine kadar Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’ne bildirilmeleri isteniyor.