Ekonomi

Çalışanları yakından ilgilendiriyor! Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? KÇÖ ne zaman sona erecek?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme adımlarını aktarmıştı. 1 Temmuz tarihi itibarıyla başlayacak olan normalleşme adımları ile birlikte vatandaşlar kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? KÇÖ ne zaman sona erecek? sorularının cevaplarını araştırmaya başladı. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği 1 Temmuz’da mı sona erecek? Yoksa yıl sonuna kadar uzatılacak mı?

2020 yılında koronavirüs salgını sebebiyle hükümet kısa çalışma ödeneği vermeye başladı. Hem işçinin hem de işverenin rahat nefes almasını sağlayan kısa çalışma ödeneği için son tarihin 30 Haziran olduğu duyurulmuştu.

1 Temmuz tarihinde sona erecek olan kısıtlamalarla birlikte kısa çalışma ödeneğindeki son durum merak konusu oldu. Kısa çalışma ödeneği hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde..

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Kısa çalışma ödeneği ne zaman sona erecek? İşçiyi ve işvereni korumak adına 2020 Mart tarihinden beri uygulanan kısa çalışma ödeneği 30 Haziran tarihinde sona erecek. Ekonomide salgın kaynaklı olumsuzlukların devam ettiğini savunan işverenler, 2021 yılının sonuna kadar kçö durumunun devam etmesi gerektiğini savunuyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILACAK MI?

Kısa çalışma ödeneği ile ilgili işverenin hükümetten birtakım beklentileri var. En azından yıl sonuna kadar kısa çalışma ödeneğinin devam etmesi konusunda talepler bulunuyor. Bu kapsamda daha önce pek çok uzatılan kısa çalışma ödeneği 30 Haziran’dan sonra yıl sonuna kadar uzatılması bekleniyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Ocak 2021 tarihine kadar kısa çalışma başvurusunda bulunan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresini 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldığını duyurmuştu.