Ekonomi

13 milyon kişiye toplam da 2.200 TL yatırılacak! Ödeme tarihi netleşiyor..

Temmuz ayının gelmesine çok az bir süre kala, emekliler alacakları ikramiyeler için gün saymaya başladı. Bu yıl Temmuz ayı emeklilere çifte bayram gibi gelecek. Yaklaşık 2 yıldır her bayramda 1.000 TL’lik verilen ikramiyeler bu yıl zamlı bir şekilde veriliyor. Aynı zamanda Emekli Temmuz zamlı maaş miktarı da belli olmuş olacak.

Kurban Bayramı sebebi ile SSK ve Bağ-Kur’lu vatandaşlara erken maaş ödemesinin yapılacağı da gündemdeki önemli konular arasında yerini aldı. Son enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte yaklaşık 13 milyon emekli, alacakları zamlı maaşları öğrenmiş olacak. 5 Temmuz Pazartesi günü emeklilerin zamlı maaşları netlik kazanmış olacak.

İlk ikramiyelerini Ramazan Bayramında 1100 TL olarak alan emekliler, Kurban Bayramında da 1100 TL almış olacak. Bu şekilde sadece ikramiyelerle birlikte emeklilerin cebine 2.200 TL girmiş olacak.

EMEKLİLERİN GÖZÜ KULAĞI BU TARİHTE

Emeklilerin gözü, maaşlarına yapılacak zam miktarı ve Kurban Bayramı için verilecek olan ikramiyelere çevrilmiş durumda. Emekliler bu sebeple hem zamlı maaşlarının hem de ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı.

TARİHLER NETLEŞİYOR

bu yıl Kurban Bayramı 20 – 23 Temmuz 2021 tarihleri arasına denk geliyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre ikramiyeler 12 – 19 Temmuz tarihleri arasında yatırılmış olması yüksek ihtimal.

Konu ile ilgili 13 milyon emeklinin beklediği tarih haberini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklayacak.

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Merkez Bankası’nın konu ile ilgili yapmış olduğu anketinde Haziran ayı enflasyon miktarı yüzde 1,21 olarak tahmin edildi. Tahminin gerçek olması durumunda ilk 6 aylık enflasyon oranı yüzde 7,67 olacak.

2000 tarihinden önce emekli olan SSK’lılar en düşük maaşı 2 bin 419 TL 77 kuruş iken, 2 bin 605 TL 37 kuruş olarak almaya başlayacak.