DünyaGenelSağlık

Koronavirüs Mutasyon Geçiriyor! Delta Plus Bir Kişide Daha Görüldü!

İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan ve kısa sürede yayılan mutasyonlu koronavirüs ‘Delta varyantı’nın ardından korkutan bir gelişme daha ortaya çıktı. Delta varyantının yeniden mutasyona uğramış şekli olan ve Delta Plus olarak isimlendirilen virüs, Hindistan dışındaki diğer ülkelerin ardından Rusya’da da ortaya çıktı.

Rusya, medyanın potansiyel olarak daha tehlikeli yeni türün varlığı hakkında alarm vermesinden günler sonra, sınırları içindeki ilk Delta Plus koronavirüs varyantı enfeksiyonlarını doğruladı.

İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi Başkanı Anna Popova da ülkede Delta Plus virüsü vakasının görüldüğünü doğruladı.

Mutasyonlu virüse yakalanan bireyin kadın olduğunu ifade eden Anna Popova, hastalığın hafif atlatıldığını söyledi. Ancak vatandaşları aşı olmaları konusunda uyardı.

Aşılama Süreci Yavaşlayınca Vakalar Artıyor

Rusya’da Haziran ayı başından itibaren yavaşlayan aşılama süreciyle birlikte vaka sayısı da artışa geçti. Yeni varyantların da ortaya çıkmasıyla yetkililer yeni kararlar aldı.

Rusya bugün, pandeminin başlangıcından bu yana ülke için tüm zamanların ölüm rekoru olan 21.042 yeni koronavirüs vakasını ve 669 ölümü doğruladı. Moskova 5.823 vaka ve 117 ölüm kaydetti. Petersburg, 1.503 yeni vaka ve 111 ölümle yeni bir rekor kaydetti.

Moskova’daki Almanya Büyükelçiliği, Almanya’nın mutasyona uğramış Kovid-19 varyantlarının bulaşmasını önlemek için Salı gününden itibaren sınırlarını Ruslara kapatacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Mihail Murashko Salı günü yaptığı açıklamada, Rusya’da şu anda koronavirüs nedeniyle 151.000 kişinin hastanede olduğunu söyledi.
Ayrıca sonbahara kadar Rus nüfusunun %60’ını aşılama hedefine ulaşılması beklenmiyor.

Pazartesi gününden itibaren, Moskova’daki tüm restoran ve kafeler, müşterilerin aşı durumlarını, bağışıklıklarını veya negatif PCR test sonuçlarını doğrulayan resmi bir QR kodu sunmalarını isteyecek.

Atina da Pazar günü yaptığı açıklamada, aşılı veya aşısız tüm Rus turistlerin Yunanistan’a vardıklarında negatif bir PCR veya hızlı test sonucu sunmaları gerektiğini duyurdu. Rusya’dan gelen yolcular gelir gelmez başka bir testten geçmek zorunda kalacaklar.

Ülkemizde ise Delta varyantları görülse de, belirtileri diğer varyantlarda da olduğu gibi griple karıştırılan Delta Plus vakası henüz görülmedi. Ancak dünyadan gelen haberler vatandaşları korkutmaya devam ediyor. Normalleşme sürecinde hızla ilerlerken, halk yeni yasakların gündeme geleceğinden endişeli.

Bir Yorum

  1. Bir daha mutasyon geçirse bu sefer ne diyeceğiz delta plus mega hiper ultra falan filan nereye bu gidiş.