Gündem

Türkiye’nin konuştuğu Elmalı Davası’nda yeni gelişme! Anne ve üvey baba konuştu!

Tüm Türkiye’nin 2 gündür konuştuğu Elmalı Davası’nda son dakika gelişmesi yaşandı. Türkiye’nin Elmalı Davası olarak adlandırdığı cinsel istismar suçlamalarının yer aldığı olayda üvey baba Rahmi Akman ve anne Merve Akman ilk defa konuştu.

Dün yeniden gündemde gelen Elmalı Davası olayında Türkiye’nin konuştuğu çift Merve-Rahmi Akman, ilk defa açıklama yaptı. Akman çifti, yaptıkları açıklamada suçsuz olduklarını belirterek, çocukların babaanneleri tarafından yönlendirildiğini ifade etti.

EVLENMEDEN ÖNCE BİR OLAYA KARIŞTIM

Anne Akman, son 2 gündür yaşananlara isyan ettiğini söyleyerek, şunları söyledi:

“Evlenmeden önce bir olaya karıştım. Bu nedenle tutuklandım. 3 yıl 8 ay ceza aldım. Afyon Açık Cezaevi’nde bir yıl tutuklu kaldım. Sonra çıkan af yasası ile tahliye edildim. 2019 yılının kasım ayında çocuklarımın babaannesi Günay Soytok, Afyon Açık Cezaevi’nde ziyaretime geldi. Çocukları 1 aylığına Edremit’e tatile götüreceğini, kendisinin babaanne olduğunu, onlarla bir süre birlikte olmak isteğini söyledi. Ben de izin verdim. Kızım G.E.G. ve oğlum İ.E.G.’yi alarak götürdü”

BABAANNELERİ ÇOCUKLARIMI KANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

Açık cezaevinde olduğu için çocukları ile her gün telefonla görüştüğünü söyleyen Merve Akman, şunları söyledi:

“Bir süre sonra çocuklarım ‘Anne biz burada kalmak istemiyoruz. Gel bizi al, ne zaman geleceksin’ demeye başladı. Ben de çocuklarıma cezaevinde olduğumu söylememiştim. Bir otelde çalıştığımı, üç ayda bir hafta iznim olduğunu söylemiştim. Çünkü açık cezaevinde üç ayda bir hafta evci iznimiz vardı. Bu sürede çocuklarımı ve eşimi görmeye geliyordum. Önce eşimle bir iki gün otelde kalıp, annemin yanındaki çocuklarıma öyle gidiyordum. Bir süre sonra çocuklarımı babaannesi, ‘Çocuklar seninle görüşmek istemiyor’ diyerek görüştürmemeye başladı. ‘Çocuklarınla görüşmek istiyorsan yeni kocandan boşan, oğluma dön’ dedi. Ben de bunu reddettim. Kendisine, ‘Benim mutlu bir evliğim var. Kocam çocuklarıma iyi bakıyor. Senin oğlun bana sürekli işkence yaptı. İşkence gördüm. Şimdi mutlu bir evliliğim var. Senin oğluna asla dönmem. Bana çile çektirdi’ dedim. ‘Bundan sonra olacaklardan kork. Sen ve eşin çocuklara işkence yapmışsın, cinsel istismar yapmışsın’ diye beni tehdit etti. 2020 yılının Ramazan Bayramı’nın arife gününde yaşadığımız yere gelen jandarma ekipleri, ani bir operasyonla bizi gözaltına aldı. Telefonlarımız elimizden alındı. Ancak Cumhuriyet Savcılığı emriyle serbest bırakıldık. Telefonlarımız incelendi. Ancak 2020 yılının kasım ayında tekrar gözaltına alındık. 14 Kasım 2020 tarihinde 14 saat süren bir duruşma sonunda tutuklandık. 5 Ocak 2021 tarihinde delil yetersizliğinden serbest bırakıldık. Dün de bu olay ortaya çıktı. Psikolog raporlarında her şey ortada. Çocuklarımı babaanneleri uydurma yalanlarla kandırmaya çalışıyor”

Kızının velayetinin kendisinde olduğunu söyleyen Akman, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Eski eşim benden sonra 4 kez evlendi. Bana ‘oğlumu eşim istemiyor’ diyerek kendisi gönderdi. Babama oğlumun noterde velayetini vererek teslim etti. Gelince kucağıma atladı, ağladı. ‘Anne beni bir daha babama gönderme’ dedi. Ben oğlumu Finike’de okula yazdırdım. ‘Ben otelde çalışıyorum bir süre gelmeyeceğim’ diyerek, çocuklarıma yalan söyledim. Sırf onların psikolojisi bozulmasın istedim. Bu süreçte kızım bir sağlık sorunu yaşadı. Hastanede yattı. Kızımın başında eşim kaldı. Babam kaza geçirdi. Oğlumu bu süreçte Finike’de bir paketleme tesisinde çalışan kız kardeşlerim fabrikada baktı. Oğlum fabrikada teyzesinin telefonuna kendisi bir video çekiyor. Herkesi arıyor. ‘Annem beni okula göndermiyor’ diyor. Benim tek suçum kötü ve yanlış bir adamla evlilik yapmak”