Gündem

Mehmet Aydın’ın Türkiye’ye İadesi Yapılacak! Ne Zaman Geliyor?

On binlerce kişiyi dolandırıp yurtdışına kaçtığı iddia edilen ‘Tosuncuk‘ lakaplı Mehmet Aydın, geçtiğimiz günlerde teslim olacağı açıklamasının ardından Brezilya‘da ortaya çıkmıştı. Sao Paulo Başkonsolosluğu’na teslim olan Aydın’ın Türkiye’de yargılanacağı duyurulmuştu. Mehmet Aydın’ın Türkiye’ye getirilme işlemi bugün gerçekleşecek.

Mehmet Aydın’ın teslim olmasının ardından Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’ndan Aydın’ın Türkiye’ye iade edilmesine dair düzenleme talep etti.

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme”, “bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık”, “ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından dolayı kırmızı bültenle aranan Mehmet Aydın’ı, Brezilya’nın da Türkiye’ye teslim etmeye hazır olduğu ortaya çıktı.

BUGÜN AKŞAM SAATLERİNDE ÜLKE SINIRLARI İÇİNDE OLACAK

Mehmet Aydın, bir komiser, bir komiser yardımcısı ve polis memurundan oluşan üç kişilik bir ekiple bugün akşam saatlerinde Türkiye’ye giriş yapmış olacak. Pandemi sürecinde Türkiye’den Brezilya’ya girişlerin yasaklanmasının ise bir sorun teşkil etmediği belirtildi. Mehmet Aydın’ın teslim sürecinde görevli ekip ülkeye giriş yasaklarından muaf tutulacak.

PASAPORT DÜZENLENDİ

Pasaportu bulunmayan Mehmet Aydın’a, Türkiye’ye teslim süreci için geçici pasaport da düzenlendi. Ayrıca Aydın’a eşlik edecek ekibe de gerekli bütün yardımların yapılacağı belirtildi.

İstanbul’da havalimanında karşılanacak olan Aydın ve 3 kişilik heyet, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri eşliğinde yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına götürülecek.