Ekonomi

Ödemeler yarın başlıyor! Ödemesi bilgisi olmayanlara ödemeler PTT’den yatırılacak!

Gelen bir son dakika haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Bakan Bilgin yapmış olduğu açıklamasında haziran ayına ait kısa çalışma ve işsizlik ödeneklerinin yarın banka hesaplarına yatırılacağını ifade etti.

Bakan Bilgin yapmış olduğu açıklamasında haziran ayına ait kısa çalışma ve işsizlik ödeneklerinin yarın banka hesaplarına yatırılacağını duyurarak, IBAN bilgileri olmayan ya da hatalı olan vatandaşlara da PTT üzerinden hesaplara yatırılacağını açıkladı.

ÖDEMELER 5 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Haziran ayı için Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerinin 5 Temmuz’da hesaplara yatırılacağını duyurdu.

BAKANIN AÇIKLAMASI

Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklamasına şu ifadeleri kullandı:

“Haziran ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerini 5 Temmuz’da yapıyoruz.

Ödemeler vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatırılacak. IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlarımız ödemelerini PTT üzerinden alabilirler”

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Ödenekten yararlanacak olanlar Kısa Çalışma Ödeneği ne kadar? sorusuna cevap arıyor. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada ödeneğin miktarı şu şekilde ifade edildi:

“Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son on iki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının % 60’ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının % 150’sini geçemez”