EğitimEkonomi

TED ÖĞRENCİLERE BURS VERİYOR! TED BURSLARI NELERDİR?

Yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi amaç edinen bir dernek olan Türk Eğitim Derneği, başarılı ama maddi olanakları sınırlı öğrencilere burs veriyor.

Türk Eğitim Derneği’nin bursları; Tam Destek Bursu, Tam Eğitim Bursu, Destekleme Bursu ve TED Sporcu Bursu olarak ayrılıyor.

TAM DESTEK BURSU NEDİR?

Resmi liselerde eğitim gören maddi olanakları kısıtlı fakat akademik olarak başarılı öğrencilere sağlanan burs olarak biliniyor.

Tam Destek Bursu kapsamında,
Öğrencinin Liselere Geçiş Sınavından almış olduğu puan göz önünde bulundurularak mülakat aşamasına geçişi değerlendiriliyor.
Türk Eğitim Derneği tarafından mülakatı olumlu değerlendirilen adaylar burs kapsamına alınıyor.
Öğrencilere kitap-kırtasiye, giyim ve cep harçlığı desteği veriliyor.
Akademik desteğin yanında öğrencilere alanında uzman eğitimciler tarafından belirlenen spor ve sanat eğitimleri veriliyor.
Tam Destek Bursu kapsamında yapılacak tüm etkinliklerde öğrencilerin ulaşımı için ücretsiz servis hizmeti sağlanıyor.
Öğrencilerin burs kapsamında bulundukları süre boyunca kültür sanat etkinliklerine(bale, tiyatro, opera, konser vb.) katılımları sağlanıyor.
Alanında uzman kişiler tarafınca verilen seminerler ile öğrencilerin kişisel gelişimleri destekleniyor.
Tam Destek Bursu kapsamına alınan engelli öğrenciler yukarıda bahsi geçen tüm olanaklardan yararlandırılıyor ve buna ek olarak öğrencilere ayrıcalıklı bir servis hizmeti sağlanıyor.

TAM EĞİTİM BURSU

Tam Eğitim Bursu’na (TEB) Türkiye genelinde yapılan merkezi sınav ve sonrasında gerçekleştirilen mülakatlarla öğrencileri seçiliyor. Bu burs ile sadece okul ücretleri değil; cep harçlığı, servis, yemek, kitap-kırtasiye, kıyafet, yatılı ise pansiyon giderleri olmak üzere tüm eğitim masrafları karşılanıyor.

Hak kazanarak TED Okullarında eğitim gören ve mezun olan öğrencilerin, üniversite eğitimleri boyunca da bursları devam ediyor. Ayrıca, üniversite öğrencilerinin staj ve kariyer takiplerinin yapıldığı sistemde, mezun öğrencilerin işe yerleşme süreçleri de destekleniyor ve takip ediliyor.

DESTEKLEME BURSU NEDİR

Derneğin kuruluşundan bu yana devam eden bir burs sistemi olarak biliniyor. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin cep harçlıkları karşılanıyor.

TED SPORCU BURSU

Sporcu Bursu ise maddi imkanları kısıtlı, başarılı sporcu öğrencilerin, bir yandan eğitim süreçlerine ve sosyal kültürel gelişimlerine katkı sağlarken diğer yandan TED Okulları Spor Kulüpleri işbirliğiyle, sportif çalışmalarını yürütebilmelerini destekleyen bir burs sistemi olarak biliniyor.