Gündem

Son dakika Türkiye’de delta plus varyantını görüldü! İşte vakaların görüldüğü 3 il..

Gelen bir son dakika haberine göre ülkemizde ilk defa delta plus varyantını görüldü. Koronavirüs salgınında son dönemlerde delta varyantının görüldüğü duyurulmuş, Bakan Koca açıklamasında delta plus varyantının ülkemizde görülmediğini açıklamıştı. Ancak bugün gelen son bilgiye göre 3 ilde delta plus varyantını görüldüğü açıklandı. Peki, delta plus hangi illerde var?

Bakan Koca, yaptığı açıklamasında vakaların görüldüğü illerden birinin İstanbul olduğunu ifade ederken, diğer iller için, “Ankara’da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim” diyerek, son durumu açıklandı.

Delta plus varyantınının “Endişe verici varyant” kategorisinde olduğu biliniyor.

DELTA VARYANTINDA SAYI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Aynı zamanda delta varyantınında vakaların arttığı bilinirken, Sağlık Bakanı Koca, son vakaları basın mensupları ile paylaştı. Varyantın görüldüğü illerin sayısının 30’a yükseldiğini ifade eden Koca, vaka sayısının 284 olduğunu da açıkladı.

ÜÇÜNCÜ DOZ 50 YAŞ ALTINA DÜŞEBİLİR

Üçüncü doz aşı ile ilgili de son bilgileri veren Bakan Koca, üçüncü doz aşıların 50 yaş altına düşebileceğini belirterek, “50 yaşı belki Bilim Kurulu’nda biraz daha aşağı çekebiliriz. Yakında kritik görev almış olan kişiler de belediye başkanları dahil olmak üzere onlara da üçüncü dozu açmış olacağız” dedi.