Eğitim

MEB okulların açılış tarihini açıkladı! Okullar ne zaman açılacak?

Koronavirüs salgını gölgesinde geçen eğitim öğretim dönemi sonrasında vatandaşlar, yeni dönemin ne zaman başlayacağını merak ediyordu. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yapmış olduğu açıklamasında merak edilen sorulara yanıt verdi. Bakan Selçuk, yaptığı açıklamasında okulların 6 Eylül’de açılacağını duyurdu.

6 EYLÜL’DEN İTİBAREN..

Bakan Selçuk özellikle öğretmen ve öğrencilerin merakla beklediği okullarla ilgili tarih açıklamasında bulundu. Okulların tereddütsüz Eylül ayında başlayacak gibi yönettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Elbette bu gidişe bakıyoruz, dünyadaki gidişe de bakıyoruz. Kontrol artmaya başladı. Varyantlarla ilgili farklı çözüm senaryoları başladı. Türkiye’de de kontrol edilebilir düzeyde. Tereddütsüz Eylül’de başlayacak gibi yönetiyoruz. 6 Eylül’den itibaren öğrencilerin gelmesini bekliyoruz”

750 BİN BİLGİSAYAR DAĞITILDI

Bakan Selçuk açıklamasının devamında EBA ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“EBA destek merkezlerimiz var. 15 bin 300 tane. Evine en yakın okulda gidip, internet bağlantısı var. Çeşitli ortamlarda kitap, kaynak, dijital içerikler var. Bunlar daha çok imkanı zayıf olan yerlerde var. Buralarda herşey ücretsiz. Evinde bilgisayar olmama ihtimali olan her çocuğun hizmetindeydi. Hangisine ne kadar çocuk geldi bütün bunlar belli. Kesinlikle çok verim aldık. Bir kısım çocuklarımız oraya hiç uğramadı. Ya imkanı vardı, ya başka bir şey vardı. Bizim imkansız olarak tespit ettiğimiz yaklaşık 1,6 milyon çocuk var. Kardeşleriyle düşündüğümüzde 750 bin bilgisayar dağıttık. Öncelikle ekonomik durumu en zayıf öğrencilere dağıttık”