Gündem

Türkiye’de yayılıyor! Delta plus varyantını belirtileri neler? Kimlerde daha çok görülür?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün çok önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ülkemizde delta plus varyantının görüldüğü duyuruldu. Son rakamları açıklayan Bakan Koca, “Delta Plus varyantınının biri İstanbul olmak üzere 3 ilde görüldü” ifadesini kullandı. Bu illerden birinin İstanbul olduğunu söyleyen Koca, diğer illeri açıklamadı. Bunun üzerine vatandaşlar delta plus belirtileri neler? Araştırması yapılmaya başlandı.

Ülkemizde bir süredir delta varyanıtını görülüyordu. Ancak Bakan Koca delta plus varyantının da artık ülkemizde görüldüğünü açıklamasından sonra vatandaşlar delta plus araştırması yapmaya başladı.

DELTA PLUS VARYANTINI NEDİR?

Delta varyantını tüm dünyada tedirginlik yaratırken, Hindistan’da ortaya çıkan delta plus varyantını daha büyük bir paniğe sebep oldu. Delta varyantının türü olan K417N adı verilen bir protein mutasyonuna sahip olan delta plus varyantını “Endişe verici” kategoride yer alıyor.

Plus ön adlı varyant, ilk olarak Hindistan’da tespit edildi. İkinci dalga çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan delta varyantını şu ana kadar Türkiye, ABD, İngiltere, Portekiz, İsviçre, Japonya, Polonya, Nepal, Rusya ve Çin’in de olduğu 85 ülkede görüldü.

Virüsün bulaşıcılığı ise yüzde 60 oranında.

DELTA PLUS VARYANTINI BELİRTİLERİ

Delta plus varyantını belirtileri için baş ağrısı, boğaz ağrısı ve burun akıntısı gibi durumların görülebileceği açıklandı. Profesör Tim Spector yaptığı açıklamasında gençlerin bu hastalığı “Daha ziyade ağır bir soğuk algınlığı geçiriyormuş gibi” hissedebileceğini ifade etti.