Ekonomi

BAKANLIK 16 İLDE ARSA SATIŞA ÇIKARIYOR! 144 ARSA SATILACAK!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara, İstanbul ve İzmir’in de arasında bulunduğu 16 ilin bazı ilçelerinde atıl durumda bulunan arsaları satacak. Arsalar, 8 Temmuz 2021’de düzenlenecek açık artırma ile satışa sunulacak.

Satışa çıkarılan arsaların il bazında listesi aşağıdaki şekilde:

Ankara’da Çankaya, Gölbaşı, Yenimahalle, Kahramankazan ilçelerinde 26,
İstanbul’da Zeytinburnu ve Beyoğlu ilçelerinde 2,
İzmir’de Torbalı, Bayındır, Buca, Gaziemir ve Çeşme’de 80
Aydın Didim’de 10,
Muğla Bodrum’da 5,
Niğde Bor’da 5,
Şırnak Cizre ve İdil’de 3,
Manisa Salihli’de 2
Mersin Erdemli’de 4,
Tekirdağ Şarköy, Bursa Mustafakemalpaşa, Düzce Merkez, Denizli Tavas, Kırıkkale Yahşihan, Ağrı Merkez, Bitlis Güroymak’ta birer arsa ile toplamda 144 arsa satışa çıkıyor.

Arsaların nitelikleri ise, “konut”, “ticaret”, “sanayi”, “turizm tesisi”, “sosyo kültürel tesis”, “konut dışı kentsel çalışma”, “kentsel servis” olarak belirtildi.

Kentsel Dönüşüm İçin Kullanılacak

Bakanlık, yapılacak müzayede ile atıl durumdaki ticaret ve sanayi arsalarını yatırımcılara sunacak ve kentlerin yatırımlarının geliştirilmesine katkıda bulunacak.

Ayrıca tüm arsalardan elde edilecek kazanç kentsel dönüşüm hesabına aktarılacak, böylece riskli binaların boşaltılmasında ve olası afet durumlarında kullanılabilecek.

Müzayede 8 Temmuz’da Yapılacak

Müzayede, 8 Temmuz Perşembe günü saat 11.00’de Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, İzmir Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda ve internet üzerinden de “www.emlakmuzayede.com.tr” adresinden yapılacak. İnternetten katılım başvuruları, müzayede tarihinden 1 (bir) gün önce kapatılacak.