GenelGündemSağlık

SON DAKİKA! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıkladı!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre 219 bin 737 Kovid-19 testi yapıldı, 4 bin 678 kişinin testi pozitif çıktı, 35 kişi ise hayatını kaybetti. Yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Koca, salgınla mücadelede çok önemli bir karar alınacağına da işaret etti.

Koca, gündemde ek tedbirlerin olmayacağını belirtti. Alınan karara göre Kurban Bayramı’nda herhangi bir kısıtlama söz konusu değil. Ancak vatandaşların yine de maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları bekleniyor.

Koca’nın aşı ile ilgili açıklaması ise şu şekilde:

“Salgının, virüse karşı toplumsal bağışıklıkla son bulacağını artık hepimiz biliyoruz. Bunun için ise, her ilde en az yüzde 70 oranında aşılanma olması gerekiyor. O nedenle illerin tamamını harekete geçirdik. Mobil ekiplerle gerekirse vatandaşımızın ayağına giderek aşı yapıyor olmalıyız. Kurban Bayramı öncesinde 18 yaş üzeri kişilerin en az yüzde 70’ine ulaşmak ve onları aşılamak istiyoruz. Bu da, 42-43 milyon kişinin aşı olması demek.”

Bakan Koca belirli yaş gruplarına yönelik açıklamalarda da bulundu.

Aşılamada daha hızlı bir şekilde yol kat edilememesinin sebebi olarak 18-35 yaş grubundaki talep yetersizliğine işaret eden Koca, aşılamada hedef kitle olarak bu kesime yönelme yapılacağını duyurdu.

Buna göre, 18-35 yaş grubunu aşıya teşvik etmek için “pozitif ayrıştırma” yöntemi gündeme gelecek. Kurallara uyan ve aşısını yaptıran ödüllendirilecek. Sezon başladığında maçlara, tiyatro, sinema ve konser gibi etkinliklere yalnızca aşılı olanların alınması gibi yöntemlerle bu yaş grubunun aşıya ilgisinin artırılması hedefleniyor.