EkonomiGenelGündem

AKBANK MOBİL ÇÖKTÜ MÜ? UYGULAMA NEDEN AÇILMIYOR?

Bugün sabah saatlerinde arızalanan Akbank Mobil‘e binlerce Akbank müşterisi hâlâ erişim sıkıntısı yaşıyor. Mobil şubenin dışında internet bankacılığı ve kredi kartı pos cihazlarının da çalışmadığı belirtiliyor. Gelen son haberlere göre bankanın kendi şubeleri arasındaki sistemde de sorun yaşanıyor. Vatandaşlar ise sorunun ne zaman düzeleceğini merak ediyor. İşte ayrıntılar…

Akbank Mobil ve internet bankacılığında sabah saatlerinden beri yaşanan arıza devam ediyor. Akbank ise öğle saatlerinde Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla vatandaşlara konuyla ilgili bilgi verdi:

SİBER SALDIRI YOK

Ortaya çıkan sorunun siber saldırı nedeniyle gerçekleştiğini düşünen vatandaşlar banka hesapları ile ilgili telaşlanırken Akbank, yine Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla yüreklere su serpti.

Konuyla ilgili daha fazla açıklamada bulunmayan Akbank, Twitter kullanıcısı olan müşterilerinin tepkisini devam ediyor. #Akbank etiketi Twitter’da Türkiye trendlerinde 1 numaraya yükselmiş durumda.

İŞLEMLER NASIL YAPILACAK?

İşlemlerini Mobil veya İnternet Bankacılığı üzerinden gerçekleştiremeyen müşteriler 0850 222 25 25 ve 444 25 25 numaraları arayarak Müşteri İletişim Merkezi’nden kullanıcı kodu, müşteri numarası ve Akbank İnternet / Mobil şifresi ile işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.