
Koronavirüs aşılaması büyük bir hızla devam ederken, Marmara Üniversitesi’nden flaş bir açıklama geldi. Önce Kadir Has Üniversitesi yaptığı açıklamasında yüz yüze eğitim için aşı şartını duyurmuştu. Bunun üzerine 75 bin öğrencisi olan Marmara Üniversitesi yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz döneminde yüz yüze eğitime geçilebilmesi için aşılama çalışmalarının önemi ortadadır. Marmara Üniversitesi olarak öğrencilerimizin yüz yüze eğitime katılabilmeleri için aşı olmalarını beklediğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşırız”
“YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN AŞILAMANIN ÖNEMİ ORTADADIR”
Marmara Üniversitesi yapmış olduğu açıklamasında, “Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan yapılmasına neden olan Covid-19 salgını ile mücadele konusunda ülkemizde önemli başarılar elde edilmiş ve aşılama konusunda toplumun geniş kesimlerine ulaşılmıştır. Salgın karşısında yürütülen aşılama mücadelesinde ülkemiz dünyada öncü ülkeler arasında yer almaktadır. Bu kapsamda 2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz döneminde yüz yüze eğitime geçilebilmesi için aşılama çalışmalarının önemi ortadadır. Marmara Üniversitesi olarak öğrencilerimizin yüz yüze eğitime katılabilmeleri için aşı olmalarını beklediğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşırız”
ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ
Kadir Has Üniversitesi tarafından öğrencilere gönderildiği iddia edilen bir mail ise tepki çekti. İddiaya göre üniversitenin öğrencilere gönderdiği mailde, “Girişimlerimizde QR kodu okuma sistemi yerleştireceğiz ve iki doz aşısını olmayan hiç kimsenin kampüsümüze girmesine izin vermeyeceğiz” ifadeleri yer alıyor. Konu ile ilgili üniversite tarafından herhangi bir açıklama gelmedi.