Ekonomi

Bakan son dakika duyurdu! 1.500 TL hesaplara yatırılıyor!

Gelen bir son dakika haberine göre yüz binlerce ekişinin beklediği ödeme yarın PTT üzerinden hesaplara aktarılacak. Bakan Bilgin, yapmış olduğu açıklamasında Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin 9 Temmuz’da hesaplara aktarılacağını duyurdu. Ödemeleri E-Devlet üzerinden de sorgulamak mümkün. İşte detaylar..

Koronavirüs salgını kapsamında bir süredir ihtiyaç sahiplerine verilen Nakdi Ücret Desteği ödemeleri bu ay son defa verilecek.

9 TEMMUZ CUMA GÜNÜ HESAPLARA YATIRILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklamasında Haziran Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin 9 Temmuz tarihinde yapılacağını duyurdu. Hak sahiplerinin hesaplarına 1.500 TL yatırılacağını duyuran Bilgin, ödemelerin PTT aracılığı ile yapılacağını açıkladı.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR?

2021 Nakdi Ücret Desteği miktarı asgari ücret desteği oranında artarak günlük 47,70 TL’ye yükseltilmişti. Nakdi Ücret Desteği, en fazla 30 günlük olarak aylık 1,500 TL şeklinde ödeniyor.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ SORGULAMA

Nakdi ücret desteği sorgulama işlemi E-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar, aşağıdaki link üzerinden sorgulama işlemi yapabilecek.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN