
Gelen bir son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı 8 Temmuz koronavirüs verilerini açıkladı. Açıklanan verilerde vaka, hasta, test, vefat sayısı ve salgına ilişkin son güncel rakamlar paylaşıldı.
Yapılan açıklamaya göre ülkemizde son 24 saat içerisinde 226 427 kişiye test yapıldı. Yapılan test sonucunda 5 bin 171 kişinin test sonucu pozitif çıktı. Salgın sebebiyle de 48 vatandaşımız, son 24 saat içerisinde hayatını kaybetti.
Sağlık Bakanlığı her gün güncel rakamları açıklıyor. Resmi web sayfasında açıklanan son rakamlara göre son 24 saatte 226 bin 427 kişiye test yapıldı. Yapılan testle birlikte 5 bin 171 kişinin test sonucu pozitif çıktı. İyileşen vatandaşlarımızın sayısı 5 bin 12 olarak açıklanırken 48 kişi hayatını kaybetti.
EN AZ BİR DOZ AŞININ EN YÜKSEK OLARAK UYGULANDIĞI 10 İL
En az bir doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il sırasıyla Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, İzmir ve Bilecik oldu.
EN AZ BİR DOZ AŞININ EN DÜŞÜK OLARAK UYGULANDIĞI 10 İL
En az bir doz aşı yapılanların oranının en az olduğu iller ise Bitlis, Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Muş, Batman, Şırnak, Ağrı ve Bingöl olarak sıralandı.