Genel

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayram tatili açıklaması geldi!

Tüm Türkiye önümüzdeki Kurban Bayramı’nda kaç gün tatil yapacağını merak ediyor. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır’da Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan özellikle Kurban Bayramı’na ilişkin yönetilen soruya cevap verdi.

Erdoğan Kurban Bayramı tatili ile ilgili soruya, “Kurban Bayramı tatili ile ilgili çalışmalar sürüyor. Sanki tatil süreci 10 ve 9 arasında dolaşıyor. Bunu millete seslenişte halkıma duyuracağım” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI

Erdoğan Diyarbakır’da Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından satır başları:

“Aşılamada şu anda 58 milyonu aşmış durumdayız. Aşılamada kademe de getiriyoruz, yaş gruplarına göre.

Sinovac ve BionTech’te aşı geldi. Uğur Bey ve eşi ülkemizde misafirimiz olacak. BionTech’te daha seri bir şekilde davranabileceğiz.

Diyarbakır’daki aşıya karşı isteksizliği ne yapıp edip aşacağız. Buralarda aşıyı ne kadar teşvik edersek, buralarda da Kovid olayı azalacaktır.

Diyarbakır’da oranda biraz sıkıntımız var, bunu aşacağımıza inanıyorum.

Kurban Bayramı tatili ile ilgili çalışmalar sürüyor. Sanki tatil süreci 10 ve 9 arasında dolaşıyor. Bunu millete seslenişte halkıma duyuracağım.

ABD’li savunma bakanı ile Milli Savunma Bakanımız görüşmelerini yaptı. Türkiye’nin görev alanı ne olacak, neleri kabulleniyoruz, neleri kabullenmiyoruz.

Bunların notunu aldık. Biden ile görüşmemizde konuştuk, heyetler arasında görüştük konuştuk. Afganistan’daki bu adımı atmış olacağız”