GenelGündem

WhatsApp kullananlar dikkat! Veriler satılıyor mu? Flaş karar verildi!

Ankara 4. İdare Mahkemesi, WhatsApp‘ın veri paylaşımını içeren güncellemesine ilişkin alınan geçici tedbir kararının yürütmesinin durdurulması için Facebook’un yaptığı başvurunun reddine karar verdi.

4 Ocak’ta gizlilik ilkesini düzenleyen WhatsApp, kullanıcılara bu ilkeyi kabul etmeleri için bildirim yollamıştı. Kullanıcı verilerinin gizliliği konusunda telaşlandıran bildirimlerin ardından birçok kullanıcı farklı sohbet platformlarına geçmeye tercih etmişti.

Yeni koşullar; hesap bilgileri, mesajlar, konum bilgileri gibi birçok gizli verinin Facebook’a ait şirketlerle paylaşılmasını içeriyordu. Kullanıcıların onayı için 8 Şubat’a kadar süre verilmiş ve WhatsApp yeni koşulların kabul edilmemesi durumunda uygulamanın kullanılamayacağını bildirmişti.
Rekabet Kurulu da söz konusu güncelleme için 11 Ocak 2021’de geçici tedbir kararı almış ve bu yöndeki uygulamalar durdurulmuştu.

TALEP REDDEDİLDİ

Facebook’un şirket, ürün ve verilerine bağlanmasına ilişkin Rekabet Kurulunca alınan geçici tedbir kararının durdurulması için Facebook’un yaptığı başvuru, Ankara 4. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.