Ekonomi

Bayram tatili öncesinde başvuranlar paralarını alabiliyor!

Kurban Bayramı tatilinin yavaş yavaş yaklaşması ile birlikte birtakım araştırmalar hız kazandı. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bu durumda, çoğunluğun haberi olmaması sebebi ile başvuruda bulunamıyor. Bayram tatili ile senelik izini birleştirenler, talep etmeleri halinde senelik izin kullanacakları günlerin parasını işverenden peşin olarak talep edebiliyor.

İşverenler, yıllık izne çıkacak olan bir işçiye izne çıkmadan önce bu döneme ait ücretini ödemsi gerekiyor. Çalışan kişi, belgeler ile durumu ispatlarsa, işverenden 4 güne kadar ücretsiz yol izni alabiliyor.

Kurban Bayramı’nın başlamasına çok az bir zaman kaldı. Çalışanların büyük bir kısmı 16 Temmuz Cuma ve arife günü öğleden öncesi için yıllık izin alarak 11 günlük tatil yapmak istiyor. İşverenler bu tarihlerde yıllık izin kullanılmasına izin verirlerse, çalışanların tatili 11 gün daha uzayacak. Ancak bu durumda işçiler, avans ve yol izni alabiliyor. Peki, bu durumun şartları neler?

KIDEME GÖRE ARTIŞ GÖSTERİR

Yıllık ücretli izin, işçilerin bir tam yıl aynı işverene bağlı olarak çalışmaları karşılığında aldıkları bir hak olarak ifade ediliyor. Bu şekilde çalışan bir işçi 14 gün boyunca yıllık ücretli izne hak kazanabiliyor. Yıllık izin hakkı, işçinin kıdeminin artması durumunda artıyor. 1 – 5 yıl arası çalışanlara 14 günden az, 5 – 15 yıldan az çalışanlara 20 günden, 15 ve daha üstü çalışma yılı için 26 günden az yıllık ücretli izin verilemez.

ÇOĞU ÇALIŞAN BİLMİYOR

Yıllık izin ile ilgili pek çok kişi bu uygulamadan habersiz. Yıllık izne çıkacak olan bir işçi, izne çıkmadan öncesi için ücretini almak durumunda. Örnek vermek gerekirse, 14 gün yıllık izne çıkacak olan bir işçi 14 gün ücreti, yıllık izne çıkmadan önce peşin olarak alabilir. Aynı zamanda işçi belgeleri ile ispatlaması durumunda 4 güne kadar ücretsiz yol izni alabilir. Bir işçi, yıllık izni için memleketi Ankara’ya giderse ve bunu biletleri ile birlikte işverene sunarsa, 4 gün ücretsiz yol izni alabilir.