GündemSağlık

Uzman isimden korkutan delta varyantı açıklaması! Tarih verildi!

Koronavirüs salgını hayatınızın hemen hemen her yerini olumsuz bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Konu ile ilgili Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık tarafından flaş bir açıklama yapıldı.

Dr. Balık, delta varyantı ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında önümüzdeki aylardan itibaren yüzde 80 oranında delta varyantı görmeye başlayacağımızı ifade ederek, “Delta varyantı da girdiği ülkelerde 1 ay içerisinde hakim hale geliyor. Ülkemizde de ağustosun ortalarından itibaren Delta varyantını yüzde 80 oranında görmeye başlayacağız gibi duruyor. Bu yeni bir dalgaya sebebiyet verebilir” açıklamasını yaptı.

Delta varyantı ile ilgili yaptığı açıklamasında aşılmanın ve tedbirlere yoğunlaşılması gerektiğini ifade eden Balık, şunları söyledi:

“Kovid-19’a karşı elimizde çok önemli bir aşı silahı var. Delta ve Delta Plus varyantları ülkemizde yayılmadan aşılamaların hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor. Birçok ülkede aşının, salgının önüne geçilmesinde ne kadar işe yaradığı görüldü. Ülkemizde de çok net gözlemlerimiz var, aşılı olanlar arasında yoğun bakıma girme ve ölüm neredeyse hiç görülmüyor”

Uzman isim, açıklamasının devamında ülkemizde çift doz aşılama oranının hızlı bir şekilde yüzde 75’e çıkarılması gerektiğini belirterek, “Salgın bitmediği gibi Delta varyantı da girdiği ülkelerde 1 ay içerisinde hakim hale geliyor. Ülkemizde de ağustosun ortalarından itibaren Delta varyantını yüzde 80 oranında görmeye başlayacağız gibi duruyor. Bu yeni bir dalgaya sebebiyet verebilir. Aşılama ve bireysel tedbirlerle önüne geçmek elimizde. Tüm vatandaşlarımızın en kısa sürede randevularını alıp çift doz aşılarını olması çok önemli. Maske, 2 metre mesafe ve hijyen gibi bireysel tedbirlerden asla taviz verilmemeli” dedi.

MAALESEF AŞI KARŞITLARI SOSYAL MEDYADA ÇOK AKTİF

“Maalesef aşı karşıtları sosyal medyada çok aktif. Bu nedenle sosyal medya fenomenlerinin, sanatçıların, dizi oyuncularının, sporcuların kendilerini takip eden genç nüfusu düzenli olarak aşılamanın önemi konusunda bilgilendirmesi önem taşıyor. Bu aynı zamanda bir vatandaşlık görevi. Seveni, takipçisi çok olan kişilerin aşılama konusunda sorumluluk alması gerekiyor. Tüm ünlülerimizi sosyal medya platformlarında aşı kampanyasına gönüllü olarak destek vermeye davet ediyorum. Ancak bu yolla genç jenerasyonda aşı hızımızı artırabiliriz”