Genel

Bayrama sayılı gün kala valilikten koronavirüs yasağı!

Gelen bir son dakika haberine göre Kurban Bayramı’na sayılı gün kala valilikten yeni koronavirüs yasağı geldi. Yapılan açıklamada koronavirüs tedbirleri kapsamında Kurban Bayramı’nda köylerde yöresel nitelikteki etkinliklerin yapılmamasına karar verildi.

Açıklama Bartın Valiliği tarafından yapıldı. Bartın Valiliği, yaptığı açıklamasında bölgede bir gelenek olarak uygulanan mahalleli ve köylülerin birbirini toplu bir şekilde karşılıklı ziyaret etmeleri, toplu yemek ve güreş gibi etkinliklerin yapılmasını yasakladı.

İLDE VE ÇEVRE İLLERDEKİ VARYANT SEBEBİYLE..

Bartın Valiliği, yaptığı yazılı açıklamasında Kurban Bayramı’nda geçerli olacak yeni koronavirüs kararını şu sözlerle duyurdu:

“Ülkemizde Delta varyantı koronavirüs vakalarının görülmesi ve sayısı az da olsa ilimizde ve çevre illerde bu varyanta rastlanması nedeniyle, köy muhtarları da dahil olmak üzere konunun bütün taraflarıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda, aile ve akraba arasındaki bayramlaşma etkinlikleri dışında, yöresel nitelikteki özel etkinliklerin tedbir olarak yapılmamasının uygun olacağı sonucuna varılmıştır”